anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum erau pedepsele in scoli, pe vremea comunismului? cu liniarul, cu palma, sau altele, etc,. si de ce se pedepseau fizic unii elevi?

5 răspunsuri:
aqualuna
| aqualuna a răspuns:

Am avut o învăţătoare sadică în clasa I, ne zăpăcise cu palme, urecheli, lovituri cu rigla în trei muchii, n-am auzit s-o reclame cineva, am preferat să mă mut la altă clasă...

mira
| mira a răspuns:

In comunism pedepsirea fizica a elevului ere absolut interzisa prin lege.Cine o facea risca sa-si piarda serviciul. Uneori parintii educati in perioada interbelica ii cereau invatatoarei sa-i bata copilul, erau insa refuzati.Asta nu inseamna ca elevii nu erau atinsi din cand in cand, dar mentionez:cu riscuri mari.

| cretzufinish a răspuns:

Prin generala am prins si eu batai de la diriga mai ales si de la un prof de biologie. Diriga ne batea la rand pe toti cu rigla de lemn pentru ca nu respectam locurile in banci si colegii care ne asezase ea, iar proful de biologie ma palmuia peste fata cand luam note de 9 in lucrari, el fiind om de 150 kile. Acum, eu sincer nu-mi permit sa bat sau sa lovesc vreun elev pentru ca regulile sunt mai drastice si te sanctioneaza grav. Prefer sa ma "razbun" prin note sau sa le instiintez unde au gresit.

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

@alllina are dreptate. Nu prea se incalcau regulile in scoli si de frca era disciplina.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

N-am apucat foarte mult din perioada aceea, n-am primit niciodata bataie, profesorii care faceau asa ceva erau chemati de secretarul de partid al scolii sa dea socoteala nu stiu ce ai auzit tu dar nu este adevarat, exista o disciplina aproape perfecta in scola, respectul catre profesor era deosebit.

Întrebări similare