In sens material : mi-as putea permite sa cumpar o coroana, dar la ce mi-ar folosi daca nu sunt regina?
In sens spiritual:as putea sa spun ca sunt liberal-precum face Antonescu-dar la ce mi-ar folosi daca lumea toata ar vedea ca sunt de fapt un mascarici lipsit de orice fel de principii?
Inseamna ca ni s-a lasat capacitatea de a cugeta. Trebuie sa intelegem singuri ce este rau si ce este bun. Eu pot de exemplu sa ma proclam conducator al lumii, dar la ce e cu folos caca e minciuna si nu am adepti? Trebuie sa intelegem urmarea faptelor noastre si sa actionam constiincios.
Unele lucruri le faci pentru ca iti doresti sau esti obligat.Nu intotdeauna iti sunt de ajutor.
Iti dau un exemplu si tragi tu concluzia...iti este permis sa fumezi. dar cu ce iti e de folos?
Ai libertatea de a alege ce vrei, pentru ca Dumnezeu ti. a dat posibilitatea asta si lumea este variata. Insa trebuie sa cantaresti bine fiecare lucru in parte, pentru a vedea daca iti este sau nu de ajutor.
Degeaba iti satisfaci un simplu capriciu, daca nu te ajuta la implinirea ta ca persoana.
Poti privi problema in felul urmator: "caci toate lucrurile imi sunt permise" = libertate absoluta si "dar nu toate imi sunt de folos" = nu-ti este de folos sa te droghezi, sau sa furi, sau sa ucizi, etc. Asadar daca ai avea libertate absoluta (fara nici o lege) nu tot ceea ce ai face ar fi spre binele tau.