| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cum fac sa nu ma mai cert? De fiecare data când am o opinie diferita de alți oameni toți se cearta cu mine, iar când ma întrerup mai tare vorbesc, ridic totul și încep sa jignesc, nu ma pot opri din chestia asta și nu îmi place cum de majoritatea o țin pe a lor și vor sa gândească și ei intr-o alta direcție! Pur și simplu consider ca ei sunt hipnotizați de o anumita informație și pur și simplu vor sa se certe pe tema asta, adică sunt spălați pe creier și nimeni și nimic nu îi poate schimba sau sa îi facă sa se răzgândească, voi cum faceți sa nu va certați chiar dacă altcineva a început cearta și va mai și acuza pe voi ca voi ați început după care continua sa se rastească la voi și voi nu faceți decât sa va susțineți argumentul! Voi cum reușit sa va calmați și sa renunțați sa va mai certați cu cineva in momentele astea?

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Numără până la 10 (sau 100?) inainte de a reacționa!

| Kufu95 a răspuns:

Dacă simți că nu mai reziști, mai bine pleci.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai inceput bine. Pe urma ai tinut-o tot pe a ta: "sunt spălați pe creier și nimeni și nimic nu îi poate schimba sau sa îi facă sa se răzgândească"
Fiecare are dreptul la o opinie. Tu la a ta, ei la a lor.

Ai auzit vorba aceea: "desteptul cedeaza primul"?
Retine-o pentru data viitoare cand iti vine sa te certi.

| Miruna333 a răspuns:

Cu unii oameni nu poti face schimb de opinii. Nu toti au aceasta abilitate. Pentru multi, adevarul lor este cel suprem, si oricat de multe argumente solide le-ai aduce, degeaba. Si eu mai pateam, mai ales pentru ca aveam un punct de vedere solid si cunosteam domeniul respectiv, iar din aceste discutii, tot eu ma suparam. Asa ca, observa daca poti interveni in unele situatii, cu unii poti discuta, cu unii. Daca nu poti interveni, lasa oamenii cu adevarul lor si spune Ok. Decat sa iti consumi energie, sa te enervezi, si asmd, eviti aceste lucruri daca esti indiferent.
Le poti spune ca le intelegi punctul de vedere, cu toate ca nu esti de acord cu acesta. Si nu mai continui conversatia, schimbati subiectul. Dar cu persoanele care chiar ar insista si s-ar certa, pur si simplu, treci peste subiect.