| alexandradlr a întrebat:

Cum faceți sa va băgați în seama undeva, cu cineva si nu vreți sa va faceți de rușine? Și ce faceți în cazul în care va faceți de rușine?

12 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Aleg un subiect pe care sa il pot duce, si incep cu niste intrebari pentru persoana respectiva.
Daca merge prost, apelez la simtul umorului, sau aroganta. Plec de acolo cu miserupism.

| Freya1 a răspuns:

Este ciudat sa interacționezi asa cu cineva necunoscut,dar nu imposibil.
Depinde de conjuctura oricum. Daca întâlnești o persoana ce îți place, dar pe care nu o cunoști, poți sa te prezinți și sa prezinți motivul abordării. Daca accepta sa discute bine, dacă nu îți ceri scuze și te retragi. Daca nu ești o persoan timida sau anxioasa nu e ceva atât de greu, și nu ai de ce sa te faci de ras.

| Hammurabi a răspuns:

Să te "bagi în seamă" cu cineva, înseamnă să vorbești cu o persoană necunoscută așa aiurea, fără motiv, fără să ai nimic de spus/întrebat, doar așa, ca să vadă că exiști? laughing
De ce ai vrea să faci așa ceva?
De ce ai vrea să interacționezi cu o persoană, fără nici un scop, fără nici un motiv, fără nici o circumstanță în care ar fi logică o conversație?
Normal că riști să te pui în situații penibile.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hammurabi):

Daca cineva ar vrea sa isi faca prieteni noi, atunci cum ar putea face lucrul asta fara sa vorbeasca si cu necunoscuti? Eu am si prieteni pe care i-am cunoscut de pe internet. Nu vad ce ar putea fi in neregula cu asta.
Apropo, un alt lucru pe care nu-l inteleg. Multi oameni au o lista lunga de "prieteni" pe retele de socializare. Dar unii spun ca este ciudat daca sunt bagati in seama de cineva din lista lor, cu care nu vorbesc de obicei si cu care n-au prea avut treaba in trecut. La ce il tii pe omul ala in lista daca ti se pare ciudat sa vorbeasca cu tine?

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

E vorba de conjuncturi.
Prieteni noi îți poți face în momentul în care faci cunoștință cu oameni în anumite situații sau conjuncturi în care viața te aduce.
Dar dacă n-ai nici un fel de tangență cu un străin, nu-l abordezi fără nici un rost, fără nici un motiv, doar pentru că vrei tu să-l cunoști.
Pentru că el, poate nu vrea. Poate vrea să nu fie deranjat.

Iar ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea, e faptul că viața reală, nu e deloc același lucru cu viața virtuală de pe net. Multe lucruri pe care ți le poți permite în virtual, pot fi total anapoda în viața reală.
Inclusiv faptul că în virtual poți avea "prieteni" care habar n-ai cine sunt, cum îi cheamă și cum au ajuns prietenii tăi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Hammurabi):

Cum poti stii daca un om ar vrea sau nu sa fie abordat pe internet, atata timp cat nu incerci? Asa cum sunt unii care n-ar vrea sa fie abordati, sunt si unii carora le face placere sa fie bagati in seama. E aiurea sa presupui pentru ca poti interpreta gresit. Eu am si prieteni pe care i-am cunoscut de pe internet. Este ceva in neregula cu asta?

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai înțeles.
Vorbeam de viața reală, nu de internet.

| 1997onur a răspuns:

Nu ma bag cu nimeni în seama niciodată. Dacă cineva vrea sa vorbească cu mine sa vorbească eu nu deranjez pe nimeni

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai pus întrebarea asta clar te confrunți cu anxietate sociala!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fel, nu mă bag în seamă cu oamenii pe care nu îi cunosc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salutare Alexandra, daca imi este rusine, ma iau in maini si vorbesc cu persoana respectiva fara sa imi fie rusine, dar nu am nevoie ca cineva sa ma bage in seama sau sa fac eu pe cineva sa ma bage in seama, vor ei, imi atrag atentie, nu vor, nu imi atrag.
Sper ca te-am ajutatbatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei

Păi în cazul ăsta aș zice "să ridice mâna cine e perfect și nu a avut nici măcar un mic moment stânjenitor în viața lui"

Aș admite că s-a întâmplat, că sunt om și e firesc să greșesc

Cum spunea și Einstein, "cine nu greșește nu învață niciodată nimic nou"