Generalitati: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Creier https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Creier Mod de funcionare: https://www.iqool.ro/cum-functioneaza-creierul-uman-i/ http://semneletimpului.ro/......-uman.html Imbunatatirea memoriei: http://www.descopera.ro/......ti-memoria http://www.divahair.ro/......a_memoriei
Este o intrebare foarte complicata. In principiu, creierul depoziteaza fiecare informatie intr-un sertaras, chestie care se intampla la primul contact cu informatia. Ulterior, repetarea duce la stabilirea unei cai de acces la sertarasul respectiv. cand ai nevoie de o informatie, daca ai repetat-o, ai inteles-o, ai legat-o logic de alte informatii, o vei gasi imediat si va fi exacta. daca doar ai retinut-o, fie nu o vei mai gasi, fie vei gasi doar franturi din ea.
Memoria se imbunatateste invatand mereu. Cea mai importanta perioada este cea intre 4 ani si 15-16 ani, atunci se face mielinizarea, adica in creier se depune o substanta care favorizeaza gasirea rapida a informatiilor. Cu cat inveti mai mult in acea perioada, cu atat vei avea mai multa mielina si deci o minte mai buna. De aceea e important ca copiii sa invete zilnic poezii, cuvinte noi, sa rezolve probleme cat mai complicate, ca sa isi dezvolte creierul. Dupa 15-16 ani, nu mai poti dezvlta creierul, ramane doar sa intretii ce aveai. Si intretinerea se face prin folosirea intensa a creierului cat mai mult. Trebuie ca in fiecare zi sa ai macar doua ore de gandire intensa (fie ca citesti, ca rezolvi rebus, nu integrame, sau faci probleme de perspicacitate, logica, etc). In general, e bine sa iti exresezi creirul ori de cate ori poti, inclusiv in momentele in care aparent stai degeaba (de exemplu in mijloacele de transport in comun). Creierul este afectat negativ de uitatul la televizro (tot ce depaseste 30 de minute pe zi, 5 zile pe saptamana este nociv) si de folosirea abuziva a telefonului mobil. De aceea, tefeonul trebuie folosit la minim, numai la nevoie, nu pentru convorbiri interminabile de 20-30 de minute.
UtilizatorNouPeSite: esti tare. Foarte interesant. Iata ce a mai gasit pe langa link-ul tau http://www.descopera.ro/......eaza-viata
E o intrebare mai dificila
Pentru a imbunatati memoria creierului mananca sanatos. Cum ar fi: Fructe, legume, etc.Fa o salata in fiecare zi pentru a imbunatati memoria creierului.
Sper ca te-am ajutat
anonim_4396 întreabă:
Liana5001 întreabă: