Fericirea exita peste tot in jurul nostru, ca o melodie nestiuta si care se adreseaza unei anumite urechi si intr-un anume moment. Fericirea nu se cauta, ea se intampla, e dincolo de eforturile tale dincolo de tine.Se intampla cand nici nu gandesti.Asa incat nu cauta vreun manual care sa te duca spre ea.Fii relaxata, impaca-te cu tine insati si cu existenta si viata ti-o va aduce de la sine.
Fericirea te gaseste pe tine si tu esti doar beneficiarul ei si este bine sa fii in masura sa iti dai seama ca esti fericit, la momentul cand se intampla si nu doar ulterior cand ai trecut prin aceasta stare si nu ai fost in stare s-o descoperi si sa te bucuri de ea.
Cred ca fiecare om merita fericirea dar de el depinde daca poate sa lase "garda" jos si sa se declare fericit.
Oricum intrebarea ta este actuala pentru ca fiecare om tinde la fericire, dar este prea "ocupat" ca sa o intampine asa cum se cuvine.
Ca stare, fericirea este minunata si omul care are parte de ea, este harazit de Dumnezeu ca sa se lase cuprins de ea si s-o imparta cu cei apropiati lui. Fericirea nu trebuie sa fie egoista ci, ea trebuie impartasita cu cei ce te-au adus in aceasta stare benefica.
Sper ca Romania de maine sa aiba cat mai multi oameni fericiti si binecuvantati cu aceasta stare.
Da, manualul se numeşte trecut şi trebuie citit de inimă coordonată de către minte.
Eu pot spune că mi-am învăţat lecţia pentru un timp
Nu o gasesc eu, ea ma gaseste pe mine din cand in cand.Desi o caut, ea nu vrea sa'mi fie alaturi imi zice"schimba'ti comportamentul! doar atunci vom merge pe acelasi drum!" si eu incerc, si chiar reusesc dar ea ma paraseste si vine cand ma astept mai putin. O cunosc, dar...ma refuza! Incerc sa o fac sa regrete ca m'a pierdut si ca fara mine nu poate merge m'ai departe si chiar regreta dar tot nu vrea!
Manual nu am, dar daca mi'ar fi alaturi n'as avea nevoie de manual ci doar de "ea" pentru a'mi da un ghiont sa mergem pe acelasi drum si atunci am fi "fericite" pana la adanci batranti.Ideea e ca eu ii voi fi mereu alaturi, chiar daca ea nu ma vede si nu ma vrea!
Bafta.
Fericirea este placerea care nu se repeta. O data ce ai apucat-o "de mana" sa nu ii mai dai drumul caci omul nu se intalneste in viata sa cu foarte multe ocazii.De obicei, o gasesc tocmai unde ma astept mai putin.
Manuale? Greu de citit, mai greu de inteles. As putea sa ma apuc sa citesc filosofii, sa percep fericirea intr-un mod diferit, dar cu ce m-ar ajuta? Decat m-ar baga intr-o ceata din care nu as vrea sa ies.
Fericirea cea mai mare este data de simplitatea lucrurilor. Cand stai cu parintii de vorba, la o cana de ceai, fara curent electric si alte chestii. Eee, ce visuri!
PostelnicuDan întreabă:
anonim_4396 întreabă: