Rutina nu stiu daca are legatura cu starea de dispozitie dar sa zicem ca te-ai referit la o zi grea de serviciu gen sau in orice caz o zi din viata cuiva
cele pe care le-ai spus precum : energizante, cafea, melatonina, anxiar sunt din palenta doar a unor persoane, de exemplu nu toti sufera de anxietate si nici nu toti oamenii au probleme cu somnul ca sa trebuiasca sa ia melatonina
din start este gresit daca tu in cursul unei zile consumi atat cafea cat si energizant, este normal ca seara vei adormi doar ajutat de melatonina, daca le scoti din ecuatie pe cele doua forme de cofeina vei adormi mai usor, dar luand anxiar denota ca suferi de o tulburare, deci oricum ar fi somnul tau este "viciat" si fara sa consumi cafea!
iti recomand sa bei cafea doar 1 ceasca pe zi, de prefera dimineata sau in orice caz nu mai tarziu de ora 14:00, asta ca sa te poti odihni.
Anixar este dat de medic, asa ca nu intervin aici.
Eu beau cafea zilnic 2 cesti, imi fac destul de tare cafeaua, idee este ca da, sunt zile cand adorm foarte greu chiar de la consumul de cafea!
energizante nu recomand sa bei deloc decat in cazuri exceptionale
eu beau asa cum am mai zis cu alta ocazie, 1 red bull doar cand am de condus pe distante mai mari de 200 km, pentru a ma mentine vigilent si cu reflexe
in rest, faptul ca pustii de liceu de exemplu, pe care ii vad zilnic beau prostii de energizante la o tigara, este total daunator!
Toate astea combinate formeaza un cocktail care face pagube la bostan. Taie din rutina ta, cafeaua si energizantele si in locul lor baga fructe si legume crude plus sport. Tine legatura cu medicul tau psihiatru si in timp, ai sa scapi si de anxiolitice si suplimente ce stimuleaza somnul.
anonim_4396 întreabă:
BravoGiony întreabă: