anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum imi dau seama ca un os a fost usor fracturat sau ca articulatia umarului e afectata dupa un act de violenta domestica? N-am mai fost atacata si mi-e teama sa nu ma trezesc cu inflamatii sau rupturi mai tarziu care sa-mi afecteze viata. A lovit tare iar eu sunt slabuta(50kg) iar agresoarea are undeva la 70 si un pic de kg. Agresiunea s-a intamplat ieri iar azi imi simt bratul stang greu si incordat cu zero vanatai. E doar o febra musculara "de aparare" in acest caz sau altceva? Voi ati patit ceva asemanator? Daca da, nu ezitati sa le scrieti.

Răspuns Câştigător
| TheCormoran a răspuns:

Ce ai tu e probabil un traumatism mic rezultat din urma loviturii, nu sunt simptome de luxatie sau mai rau, fractura. Un os fracturat indiferent de cat de mica e fractura lui are simptome destul de specifice, ti se umfla zona, ti se invineteste rau, aproape te doare foarte tare si nici nu poti sa misti zona respectiva, simti cum te strange ceva foarte tare acolo. Am avut N lovituri care au fost probabil mai puternice si nu s-a soldat cu os rupt in unele cazuri, desi in altle am ajuns si la fracturi mici sau luxatii pacatoase. Ce s-a intamplat, cine te-a lovit si de ce?

| anonim_4396 explică (pentru TheCormoran):

O sa strecor anonimitatea,spre a nu afla agresoarea. Sa spunem ca de la o fapta de a mea care ar fi fost urata,cica am umilit-o,cu toate ca eu am vrut sa aflu si sa rezolv in felul meu,chit ca imi bagasem nasul unde nu trebuia(eram croita sa rezolv). Si-a pierdut complet rabdarea anul asta cu oricine,inclusiv eu si ori de cate ori cineva o provoaca mai nou,reactioneaza urat nu doar cu mine,ci si cu altii din casa,chiar daca si-a facut consultatie si urmeaza un tratament. Acum sunt fortata sa pastrez distanta cu atat mai mult si sa discut mai mult cu frica. E croita sa ma alunge din casa cu tribunalul,laolalta cu celalalt membru de familie daca mai fac fie si o singura greseala sau sa o stresez cu ceva. Ce-i drept, am fost si sunt o persoana dificila, care a facut si face nevrute, dar in fine, e prea tarziu. S-a distrus tot.

3 răspunsuri:
| VoidEternal a răspuns:

Senzația de greutate și încordare ca singure simptome nu indică nici măcar o entorsă, entorsa fiind cea mai ușoară afecțiune ce se poate înregistra la nivel articular.

Nu zic că ești bine, clar situația ta e complicata dar îți pot spune cu siguranță că nu e vorba de vreo fractura sau afecțiune articulara.

| anonim_4396 explică (pentru VoidEternal):

Multumesc pentru raspuns