E o prostie sa atribui ghinionului valoarea de destin.Fiindca ghinion este sa cazi in apa dar lasitate inseamna sa nu incerci sa iesi, fie ca nu vrei sa faci un efort, fie ca iti spui ca asa ti-a fost dat.
Faptul că ai căzut în apă nu este atât de grav ca faptul că eşti pasiv, te-ai resemnat, nu încerci să ieşi din apă (şi nu numai, e valabil pentru orice situaţie/necaz în care te-ai putea afla), nu apa te îneacă (figurat vorbind, desigur) ci lipsa de reacţie.
Din punctul meu de vedere se refera la viata, fiindca atunci cand ai un moment in care cazi intr-o stare proasta[ai cazut in apa] te poti ridica la suprafata, insa ceea ce e mai rau decat atunci cand ai cazut este ca nu mai poti revenii la normal[ ramai sub apa]. Faptul ca ai cazut nu prea conteaza, fiecare se poate ridica la un moment dat, dar nu trebuie sa ramai prea mult in acea stare si trebuie sa lupti
"O lupta-i viata, deci te lupta!"Ca sa obtii apogeul trebuie sa depui efortul maxim...
P. S."Maxim am spus."
Numai bine!
Poti fi calcat de o masina nu doar pentru faptul ca ai trecut prin fata ei ci ca nu ai ales distanta potrivita.
Daca facem o similitudine la "A canta la flaut nu inseamna doar a sufla, ci a misca si degetele intr-un anume fel.", atunci rezulta ca de vina e faptul ca te panichezi, si nu tii aerul in plamani, dar si respirand!, si nu dai din maini si din picioare alternativ, ca sa te mentii la suprafata!
Parerea mea!
Eşecul nu se datorează obstacolelor, dificultăţilor pe care le întâmpinăm, ci pentru că nu putem să le depăşim, să le învingem.
Buna seara,
Eu il vad cam asa:
"Devii prost nu pentru ca ii intalnesti in fiecare zi, ci pentru ca stai printre ei".
Seara buna
Se spune ca atunci cand ai o problema, nu sta in ea incearca sa te detasezi ca sa poti gasi o solutie, marea majoritatea a oamenilor cand se confrunta cu un necaz stau si se vaita ( stau sub apa) crezand ca altii vor gasi o solutie sau e la moda sa te plangi ca viata e oricum grea si de ce sa te mai lupti...