Cand eram eu la scoala si invatam ceva aveam o metoda mai ciudata.
Citeam ce aveam de invatat, faceam un rezumat (daca era mai lunga lectia), incercam sa inteleg sa imi fie mai simplu, iar pe urma repetam cate o fraza sau propozitie pe care o scriam pe o foaie pana o invatam pe de rost sau pe intelesul meu.Practic atata o scriam pana nu mai trebuia sa arunc ochii in carte sa imi aduc aminte.Asa pe rand pana o scriam toata de la cap la coada si ma descurcam si la ascultat oral si scris.
Aveam foarte multe teste si ascultari in aceias zi, sau in perioada imediata si imi era foarte greu sa invat clasic si sa imi stea si mintea si sa si retin...
Eu unul eram mai lenes, dar aveam memoria buna, retineam cam tot ce citeam, insa eram de nivel mediu la note, nici ultimul,, dar nici primul.
Citesc un text de 20 de pagini de 2-3 ori, apoi reproduc cu cuvintele mele ce am citit. Repet același text 3 zile la rând, apoi o zi pauză, 2 zile la rând o zi pauză, iar în a opta zi rețin pâna la 90% din text, și cel puțin 75% șanse de reproducere exactă.
După un timp, acest text se șterge, și ajung după 2 luni să mai șiu doar 40% - 60% din text.
xSega întreabă:
AdrianaBacescu întreabă: