Întrebare recomandată | Zen0bia a întrebat:

Cum înveți să ai încredere în tine?

8 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Increderea are nevoie de o baza, in primul rand.
Daca ai incredere fara justificare, esti increzut, ceea ce nu e bine.
Lucreaza la tine pana cand incepe lumea sa te admire. Atunci vei primi validari din toate partile, si vei avea incredere in tine.
Perceptia ta trebuie sa fie egala sau chiar mai jos decat perceptia celorlalti fata de tine. Fii o persoana de admirat, apoi va veni si increderea.

| Mosotti a răspuns:

Asta nu se prea invata, increderea e sau nu e, ca dovada ca majoritatea oamenilor okey psihic au incredere in ei de la sine.

Sau daca nu ai, iti vezi capacitatile, vezi ce poti face, si capeti incredere in tine.
Iar in ceea ce priveste cum te vad altii, nu eviti contactul cu ei, nu eviti sa te duci la un interviu gandind dinainte ca nu esti in stare, te duci, vezi ce iese, si apoi vezi cum stai.

Nu poti zice ca nu esti ok pana sa nu incerci sa vezi daca esti sau nu.
Si cand vezi ca esti ok, capeti incredere.
Daca nu esti ok, lucrezi la asta ca sa fi okey.

| wildthing a răspuns:

Incercand sa dai 100% in tot ceea ce faci...astfel vor aparea succesele si vei capata incredere in tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citesti mult si citesti ceea ce iti place caci daca citesti iti dezvolti memoris

| vodami92 a răspuns:

Acceptand ca asta esti! si nu ai ce face!

| Bebeyonutz20 a răspuns:

Am aceeași problema sau cel puțin am avut-o.In cazul meu am făcut ce am crezut eu că este mai bine, nu ascultând de ce-i din jur deșii poate era bine sa îi ascult și pe ei.Dar de multe ori se dovedește că decizia ta pare a fi mai buna și mulți o aprobă. Incearca sa fi tu asumați propriile decizii iar atunci vei vedea rezultatele având în vedere respectul persoanelor față de tine iar încrederea pe care tu o vei avea 100% in tine.Respect și fi tu?

| daydreamontpu a răspuns:

Uite un material care pe mine m-a ajutat https://www.youtube.com/watch?v=zhR-V_zF8Os

| mrmr a răspuns:

Salut!

Nu sunt tocmai de acord cu ce s-a zis mai sus. De la o anumita varsta increderea nu se mai construieste din validarea venita din partea celorlalti. Asta se face la varsta gradinitei, ceea ce cred ca tu ai depasit demult acest lucru. Si din pacate, cam toti se leaga de acelasi lucru: sa fii recunoscut de ceilalti, cand de fapt problema nu e la ceilalti, ci la tine.
Increderea se va construi formand relatii bazate pe incredere, acceptare, prietenie, construind baza viitoarei tale personalitati. Adolescent fiind acum, nu poti sa faci decat sa te uiti in interiorul tau, sa citesti cat mai mult, sa te dezvolti multilateral. Asta inseamna sa faci si lucruri care nu iti plac, sa accepti lucrurile asa cum vin si cu bune si cu rele. Mergi la diverse activitati, indiferent de rezultat. Facand lucruri multe, diversificate vei cunoaste oameni diferiti si vei sti cu ce care rezonezi si cu care nu, dar vei invata de la toti. Increderea construita in confortul casei, in cei 4 pereti, nu exista. Ea are la baza experienta situatiilor intalnite in viata de zi cu zi. In final, atunci cand ti-ai gasit drumul, vei fi sigur pe tine pentru ca stii cat timp ai dedicat sa ajungi acolo. Nu peste noapte, dar fiecare zi e o caramida la temelia increderii in tine.

Întrebări similare