| AlexDorinel a întrebat:

Cum o sa se descurce copiii din ziua de azi cu primele salarii, adică în sondaje majoritatea cred că vor câștiga între 2000-3000 lei primul salariu. Pai cum o sa-și ia ei BMW seria 6, iPhone 13, apartament in Mamaia Nord și alte chestii la care visează?

44 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Nu are legătura primul salariul. Contează ce fac mai departe. Poți începe de jos și sa ajungi la câteva mii. Cei isteți și destupati la minte vor ajunge la chestiile care visează. E o rusine sa visezi?

| gabicoo a răspuns:

Primul salariu va fi 1700-1800 lei!
Deci își vor lua telefon cu butoane și bicicletă la mâna a doua!

Răspuns utilizator avertizat
| Lukasssz a răspuns:

Pai vor muncii in strainatate

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

În 2028 trecem la € și o să avem altfel de salari.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Da dar gândește-te că până în 2028 se schimbă multe în 7 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi că și tu ai 17 ani.Chiar nu-nțeleg ce rost are întrebarea.

| FreddieM a răspuns (pentru AlexDorinel):

Zi-i oleaca, ce ai știi tu sa faci ca să câștigi un salariu mediu?
Cheers

| FreddieM a răspuns (pentru AlexDorinel):

Totuși trebuie sa oferi ceva de banii ăștia, nu crezi? Ori ti se cuvin doar pentru ca exiști.
Cheers

| AnemonaP a răspuns (pentru AlexDorinel):

Îți dai seama ca, in alta țara 1000 euro nu înseamnă nimic, nu?

| salieri84 a răspuns (pentru AlexDorinel):

''Eu o sa refuz sa lucrez pe un salariu d ala, nu înțeleg cum ei ar accepta sa lucreze pe acel salariu. Eu vreau sa iau măcar salariu mediu''.

Ca sa vrei, trebuie sa si poti, implicit sa fii si bine pregatit in domeniul din care-ti vei castiga traiul.

| darrio2007 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si cam ce stii sau vei dori sa faci pentru acel salariu? Nu am eu acel salariu, dupa 25 de ani de munca. Se vede ca si tu visezi, ca cei la care te referi in intrebare.
Aberezi, ca intotdeauna.

Daca stai atata timp pe TPU si pui intrebari ciudate, nu vei avea nici ajutor social.

| Eireann a răspuns (pentru AlexDorinel):

La primul meu job in UK ca medic incepator (Foundation Year 1) salariu de baza era sub salariu mediu pe economie. Se mai adauga ore suplimentare, sarbatori legale, ture de noapte, etc.
Tu crezi ca iti darama angajatorii usa cu oferte?

| johnnny123 a răspuns (pentru AlexDorinel):

Tu ai 16 ani, nu ai muncit o zi si nu ai produs un leu in viata ta. Ce anume te califica sa dai sfaturi de viata unui om care a muncit 25 de ani?

In afara de a abera pe TPU si de a visa ca-ti vei lua Arteon peste doi ani, ce mai esti capabil sa faci?

| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si ce faci daca refuzi? O sa stai pe banii parintilor ani de zile pana cand?

Intrebarea principala era "Ce anume te califica pe tine sa dai sfaturi de viata si cariera, din moment ce tu nu ai avut nici viata, nici cariera?". La asta nu mi-ai raspuns si sunt curios.

P.S. Un Arteon nou costa in jur de 40.000 de euro. Chiar si cu un salariu de 2000 de euro pe luna tot este greu sa ti-l permiti. Deci pentru un pustan care nu a muncit o zi in viata lui este mai mult decat lux.

Esti in continuare pe langa subiect. Eu te-am intrebat de ce crezi ca esti in masura sa dai sfaturi de cariera unui om care a muncit 25 de ani, avand in vedere ca tu nu ai muncit nici macar o zi.

Asta este tot ce vreau sa stiu de la tine, nu ma intereseaza nici ce masina iti vei lua, nici cand.

Haide sa facem asa: Nu mai pune nici o intrebare pe TPU pana cand nu reusesti sa strangi 10.000 de euro din munca ta.

Si dupa aceea putem vorbi despre cum este viata in lumea reala VS cum este viata in imaginatia unui copilas de 16 ani.

| Eireann a răspuns (pentru AlexDorinel):

Cinste celor care te hranesc si adapostesc in timp ca tu refuzi locuri de munca fiindca nu platesc cat consideri tu ca e suma potrivita pentru ce meserie se presupune ca o sa stii tu sa faci.
Cei care nu au avut oameni asa intelegatori s-au trezit ca au de platit fie o chirie, fie sa contribuie la cheltuielile casei in care stau cu parintii deci au trebuit sa gaseasca ceva chiar mai prost platit.
Salariu mediu nu este cel care este castigat de majoritatea oamenilor, poate cam 20% -30% din populatie castiga in jur de acea suma, restul fie castiga mai mult sau mai putin.

Am spus "sa-i strangi", nu "sa-i imprumuti".
Tu nici macar nu intelegi diferenta intre "banii tai" si "banii altora". Atunci cand ii strangi, sunt ai tai. Atunci cand ii imprumuti, sunt ai altora si trebuie sa-i dai inapoi cu dobanda.

Du-te si munceste si ai sa te convingi singur. Nu trage concluzii din fata calculatorului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai vor lucra în străinătate

| Feri5 a răspuns:

Întâi o să realizeze că banii nu se strâng cu găleata. Apoi ceva ieftin și după mai vedem.

| Fabianaa a răspuns:

Sa vedem cati raman in tara.Cu siguranta mai bine de jumatate vor merge prin alte tarii unde probabil vor avea bani sufiicenti.

| ShREKT a răspuns:

Copiii aia ar trebui sa invete ca NU au nevoie de asa telefoane si masini, ei traiesc sub idei materialiste si stupide si isi cumpara chestii nu pentru a le folosi la ce pot fi ele folosite, ci pentru a le avea ca ele reprezinta un brand. Desi multi se maturizeaza si isi dau seama ca nu au nevoie de ele si incep sa investeasca banii in chestii mai bune. Chiar nu trebuie sa iti faci griji cum isi vor cumpara iPhone 13, ci trebuie sa te amuzi cum vor trece printr-un proces de indreptare cand isi vor irosii banii castigati si isi vor da seama cat de stupizi sunt pentru ca isi doresc chestii atat de scumpe si nefolositoare. Dar sa vedem cum mai evolueaza pana atunci generatia internetului

| RandomJ a răspuns:

E primul salariu, iei peste 3000 de lei dacă ai făcut medicina și devii doctor într-un spital sau clinică publică/privată. Și între 2000-3000 de lei este convenabil salariul pentru o persoană, nu îți permiți multe, dar nici nu vei muri de foame că nu te dau părinții afară din casă. De exemplu, dacă termini o facultate destinată joburilor căutate, iei peste 2000 de lei. Asta nu te sporește, dar peste 10 ani poți ajunge la peste 5000 de lei dacă ajungi printre cei mai buni. Nu zic, în străinătate sunt salarii gigantice, dar nu o să îți dea un vânzător din Coreea de Sud, Israel sau Canada o pâine pe 2 leu transformat în curentul lor. Și ca să își ia BMW, ori intri în politică cu niște relații puternice, ori începi cu afacerea ta, dar nu ele vor garanta că vei ajunge ca Musk sau marii din PSD

| RandomJ a răspuns (pentru AlexDorinel):

Salariul unui contabil cu facultate ar fi un exemplu

| Matias26 a răspuns:

Nu stiu, dar cu siguranta comunismul nu este solutia. Mai degraba un guvern autoritar de tip nationalist-crestin.