| anonima0101 a întrebat:

Cum pot deveni mai sociabila? *plz, help*

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Faza e că trebuie să fii tu. Vezi răspunsuri pline de sfaturi cum să fii, să te comporți; sunt sfaturi benefice și este un gen de comportament care te-ar ajuta mult în viață dar un asemenea comportament ar putea să te nege pe tine, ar fi ceva forțat și nu ar fi confortabil și foarte facil să fii ceea ce nu ești de fapt. Felul tău de a fi, caracterul tău este unul probabil deosebit, unul care probabil nu se regăsește la marea majoritate și de ce să fii ca marea majoritate? E adevărat toți avem particularitățile noastre și suntem diferiți dar în societate se regăsesc la mai multe persoane aceleași caracteristici, unele care sunt chiar cele care ies mai mult în evidență și de aici se ajunge și la posibilitatea de a generaliza față de un cerc social, o comunitate etc. Cine te va aprecia o va face pentru ceea ce ești tu cu adevărat iar acele persoane au sau vor avea o importanță foarte mare pentru tine. Asta ca să îmi mai dezvolt puțin ideea primului răspuns drept apreciere pentru ceea ce ai spus deși cum spuneam aparențele de multe ori înșală. Sper că mi-ai înțeles opinia. Baftă în dezvoltarea ta ca persoană.

27 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Poti incepe prin a comunica mai mult cu prietenii

| anonima0101 explică (pentru RAY):

Usor de spus, greu de facut. sad

| RAY a răspuns (pentru anonima0101):

In general fetele sunt vorbarete, prietenii ai?

Da, dar nu știu cum mi am făcut pe ăia laughing și sunt destul de mulți,,,,*Ciudat*

Si vorbesti cu ei?

Da,dar cu o parte din ei m-am cam îndepărtat *De fapt ei s-au îndepărtat de mine * *mă duc să plâng, brb*

Mie imi pari amuzanta mi greu sa cred ca nu esti si real asa

Păi sunt oarecum, doar că doar cu anumite persoane, plus că aici suntem în *mediul virtual* deci pot fi eu însumi *sau însămi* nu mă pricep la română deși sunt la filo, mă rog, detalii.

| T0T a răspuns:

Asta trebuie să vină de la sine, nu te forța să fii ce nu ești.

| anonima0101 explică (pentru T0T):

Mare om, mare caracter. Am să țin cont de asta. Tnx bro.

| T0T a răspuns (pentru anonima0101):

"Mare om, mare caracter. "

La cine te referi? laughing

La tine laughing.

Mă simt flatat, dar nu e așa din păcate.

Oh, ești și modest.

Nu-s modest, dar dacă m-ai cunoaște nu ai mai zice asta. Impresiile sunt date foarte mult de aparențe și depinde de caz cât de mult influențează acestea opinia și în cazul meu aparențele astea te înșală. Dacă mai vrei un sfat sau o opinie știi cum se trimit mesajele.

Oh, ai vorbit exact ca un mare *om*. Și da, ești modest. *nu-s ironică*. Pe bune acum, îmi place cum gândești.

Faza e că trebuie să fii tu. Vezi răspunsuri pline de sfaturi cum să fii, să te comporți; sunt sfaturi benefice și este un gen de comportament care te-ar ajuta mult în viață dar un asemenea comportament ar putea să te nege pe tine, ar fi ceva forțat și nu ar fi confortabil și foarte facil să fii ceea ce nu ești de fapt. Felul tău de a fi, caracterul tău este unul probabil deosebit, unul care probabil nu se regăsește la marea majoritate și de ce să fii ca marea majoritate? E adevărat toți avem particularitățile noastre și suntem diferiți dar în societate se regăsesc la mai multe persoane aceleași caracteristici, unele care sunt chiar cele care ies mai mult în evidență și de aici se ajunge și la posibilitatea de a generaliza față de un cerc social, o comunitate etc. Cine te va aprecia o va face pentru ceea ce ești tu cu adevărat iar acele persoane au sau vor avea o importanță foarte mare pentru tine. Asta ca să îmi mai dezvolt puțin ideea primului răspuns drept apreciere pentru ceea ce ai spus deși cum spuneam aparențele de multe ori înșală. Sper că mi-ai înțeles opinia. Baftă în dezvoltarea ta ca persoană.

| Nirvanaaa a răspuns:

Aici apare teama de a da gres..cam ceva de genul "Daca zic ceva, oare ce or sa gandeasca despre mine". Incearca sa iti alungi aceste ganduri. poti fi sociabila doar spunand ceva inteligent la 5 minute.Nu e o problema daca nu poti socializa doarte bine..si eu ma confrunt cu ea, dar imi impun sa vorbesc pentru ca asa ma simt mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie doar sa-ti impui sa fii cat mai deschisa...asta-i tot. E o chestiune de vointa. Crede-ma iti spun treaba asta din proprie experienta. FUNDA, campioano?

| anonima0101 explică (pentru anonim_4396):

Nu, nu de voință sau este thinking Campioanaaa, ole, ole, ola rolling on the floor.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonima0101):

Da draga esti extraordinara...intr-adevar niste pixeli aurii sunt o realizare mare

| ubox7007 a răspuns:

Chestia e sa nu iti pese si sa nu te panichezi + sa intelegi ce este prin jurul tau, fara sa arati ca o faci. + nu strica sa mai zici cate o vorba 2

| anonima0101 explică (pentru ubox7007):

Dar nu pot să spun nimic, nu știu de ce, sunt foarte timdă *știu că poate nu îți pasă, dar trebuie și eu să mă "descarc" intr-un fel*

| MissADEEL a răspuns:

Pune întrebări când cineva îți povestește ceva.
Dă răspunsuri mai lungi, vorbește mai mult.
Intră în convorbire cu cât mai multe persoane.
Când ai ocazia să îți expui o părere, nu ezita.
Încearcă să aduci un „good vibe" oamenilor din jur. Adică propun să fii drăguță, să îi faci să râdă, să râzi și tu la rândul tău, să povestești chestii frumoase și amuzante din viața ta sau din ce ai mai văzut/citit/auzit.
Ajută-l pe cel în suferință dacă ai cum.
Arată-te interesată de ceea ce auzi de la ceilalți.
Nu fi recalcitrantă și nici expeditivă cu oamenii. Încearcă să te gândești la o persoană care nu este sociabilă. Încearcă să te gândești la opusul cuvântului „sociabil". Ei bine, să eviți să fii așa.

| MissADEEL a răspuns:

Dacă nu poți, atunci fii exact ce iți dorești. Văd că ai dat fundă unui răspuns - util, de altfel - deși eu nu aș sfătui pe nimeni să fie pur și simplu el însăși și atât. Nu încurajez falsitatea, ci perfecționarea, nu mă înțelege greșit. De exemplu, tu ești tu însuți și de la natură îți place să jignești. Îți dai seama că ceva nu e în regulă. Ca să te poți schimba, întâi trebuie să te mai abții din a fi 100% cum ai fost înainte. Omul nu e perfect, dar are potențial de perfecționare. Cu toate astea, consider că, în contextul de față, te poate ajuta sfatul lui GreyN. Dacă simți că nu ești capabilă, atunci nu te forța, poate efectiv nu ești acel gen de persoană.

| secreteleinimii a răspuns:

Daca as sti ti-as spune dar din pacate si au am aceeasi problema laughing nu prea vorbesc...