Scoate ideile principale si importante din eseu.Asternele pe hârtie si incearca sa le memorezi.
Poti sa il scrii de mai multe ori până il retii daca nu iti sta capul.
Cine, oare, este intr-atat de neinspirat incat sa invete in totalitate un eseu?
Iti poti face schite peste schite de pe care sa inveti si abia apoi sa infloresti, sa adaugi si sa ras-adaugi pana nu mai poti. De ce va doare sa invatati ce-i mai simplu, sa plecati de la o structura si sa adaugati pe masura cunostintelor posedate?
Iti spun solutia mea pentru ca asta patesc si eu. Iti iei o hartie de caiet si incepi sa citesti din acel roman fiecare propozitie in parte. Pt fiecare propoziție in parte scrii ideea principala sau ce intelegi tu iar pentru propozițiile care ti se par irelevante sau nu intelegi ceva nu le mai scrii iar astfel iti creezi propia ta versiune a romanului detaliata si pe cuvintele tale iar creierul tai ii va fi mult mai usor sa il invete. Eu din a 9-a pana acum a 12-a imi este extrem greu de fapt imposibil sa invat cele minim 3-4 pagini de comentariu in intregime cuvant cu cuvant dar cu metoda asta o spun de la capat la coada ca pe poezie. Acum nu stiu cât o sa te ajute treaba asta la bac pentru ca acolo ti se cere un numar minim de cuvinte iar o astfel de metodă iti poate înghesui tot romanul intr-o pagina maxim doua dar acum ma gândesc ca daca acel evaluator iti va citii comentariul, va vedea ca ai spus de la inceput pana la final ideile principale într-un mod cat mai explicat si coerent eu zic ca o sa iti treaca un punctaj cat mai aproape de cel maxim.
Da. In loc sa inveti un eseu, mai bine citeste cartea efectiv. O zi nu ai ce face, si ma crezi sau nu chiar e captivanta.
Dupa pe o foaie de hartie scrii ce ai tinut minte din povestea aceea in cateva randuri.
Aceea e baza pentru propriul tau eseu. Eseul e ce ai inteles tu cand ai citit cartea raportat la experientele tale. Ce crezi ca a vrut sa spuna autorul cand un personaj a actionat intr-un anumit fel, si cauzele care l-au determinat sa actioneze.
Rolul eseului este sa te invete sa gandesti. Invatamantul de duzina promoveaza invatarea mecanica a unor texte pe care le reproducem cuvant cu cuvant pentru o nota mai mare. Se doreste uniformizare in loc de gandire logica si exprimarea propriei personalitati, a propriilor experiente.
Mehh întreabă:
Constantin200787 întreabă: