| Floreenofficial a întrebat:

Cum pot sa fac sa nu stau la camin (facultate)? Am stat anul trecut cateva luni si nu m-am simtit bine.A cautat tatal meu pe net oferte pentru chirie si s-a si dus in orasul respectiv si a zis ca e 150 de euro numai de stat+ plata utilitatilor gen lumina, apa, asa ca se pare ca va trebui sa stau la camin si anul asta o perioada.Mai sunt 3 saptamani,sa ma apuc sa caut pe net chirii,gazde? Cele mai grele sunt aceste doua luni jumatate ramase din anul asta:oct,noe,dec,ca in ianuarie incep examenele si ma duc doar la ele,apoi e februarie, in care e si vacanta de o saptamana si din martie pot sa fac naveta, ca anul acesta.Multumesc anticipat! sad

2 răspunsuri:
| Omulcarearenevoiederaspunsuri a răspuns:

Nu cred ca vrei sa stai la apartament. Ori iti iei niste colege prietene ori te duci la gazda unde cu siguranta e mai ieftin. Eu stau cu o prietena la gazda si dam fiaecare cate 350 de lei pe luna i Consttanta!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

150-200e e chiria in majoritatea oraselor. Dar se refera la un apartament intreg. Cand inchiriezi un apartament cu 2 camere, cu inca o persoana (cel putin), nu mai e atat de scump. La nevoie pot sta si 4 studenti intr-un apartament de 2 camere. Una e cand stai cu cine nimeresti, alta e cand ai grupul tau, eventual toti din acelasi oras, sau colegi de facultate.
Gazdele sunt o solutie oarecum, dar nu stii peste ce om dai... Poti da de-o baba care te tine din scurt mai rau decat o fac parintii, iti mai umbla si prin lucruri... Sa nu mai pomenesc de faptul ca n-ai unde aduce o fata big grin
Deci, parerea mea e sa iti faci o gasca, sau macar sa-ti gasesti un coleg/colega cu care sa te intelegi, sa inchiriati impreuna un apartament sau garsoniera.
Poti incerca si la caminele din afara facultatilor, gen alea de nefamilisti. Sunt destule ok (nu-s renovate chiar recent da-s curate), iar atat timp cat ai camera ta si nu ai vecini traficanti de carne vie, eu zic ca e ok.