Dar credința,rugăciunile nu ma pot ajuta? De fapt eu cred că am problemele astea că mama mea m-a blestemat, că i-am făcut foarte mult rău! Eram foarte rău când eram mai mic de câțiva ani m-am schimbat! Ai dreptate cu terapia, dar la vârsta asta eu trebuia să fiu uns cu toate alifiile, sa fiu ultra independent și un bărbat adevărat, dar văd că nu prea sunt! Parca mă simt muiere de când am anxietate numai să mă plâng știu și să mă victimizez! Mi-a zis un duhovnic sa fiu mai bărbat dar după 20 de ani de depresie cat de bărbat mai poți fi? Și cu o anxietate extrema? Care te îngenunchează când ieși din casă. Nu zic că nu sunt si eu de vina că puteam sa am ceva realizări dar educația părinților și-a spus cuvântul,eu vedeam numai bătaie în fața ochilor și ce vedeam acasă aplicam la școală,îi bateam pe toți! Eram mic însă! Dar văd că îmi afectează maturitatea nu am absolut deloc motivație sa ies singur din propria mocirla! E clar că nu mă ajută nici neamul,dar au și ei problemele lor! Cu depresia mai puteam sa lupt, mai lucram cat puteam dar anxietatea vad că e mult mai grava decât depresia, adică nici schizofrenia nu îți afectează așa grav viața socială cum o face anxietatea! Cunosc oameni cu schizofrenie care muncesc, ies din casa afară des! Anxietatea asta ar trebui sa fie clasificată cea mai gravă boală, eu 5-6 ani din cauza agorafobiei nu prea am putut sa ies afară, și acum o fac cu chin! Am o prietena care merge la terapie și să știi că nu poate să iasă din casă, de 5-6 ani se tot duce! Daca ți dat să fii bolnav orice ai face nu poți să schimbi nimic. Cred că e o pedeapsa divina, ceva spiritual pentru propriile păcate, așa le cureți, te mântuiești prin suferință multa. Știu că blestemul de mama e cel mai grav!
Ce mi-ai spus tu știu și eu! Vezi și tu că terapiile astea costa averi.
Cu rugaciunile nu faci nimic. Nu costa nicio avere, acei bani sunt investiti in tine. Nu reusesti fara terapie
RAY întreabă: