| robi165 a întrebat:

Cum pot sa nu fiu trist cand o vat pe mama pe patul de moarte

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soacra mea a murit luni.am ingropat-o astazi. dupa patru ani de stat numai inpat paralizata, scheletica si plina de rani si escoria-tii.si a fost ingrisita bine, daca sunt trist? nu si nici sotia mea. dar nici nu sarim in sus de bucurie. e un fenomen in care nu prea putem interveni.ne mangaiem cu gandul ca cerul va deveni mai bogat cu un suflet iar pamantul nu va fi mai sarac.fiindca ramai tu si toate lucrurile bune care leai invatat de la dansa.

22 răspunsuri:
cami
| cami a răspuns:

Ai nadejde, speranta, roaga-te catre Dumineezeu sa-ti dea linistea sufleteasca.Nu dispera. uite, poate ca cu ajutorul unui tratament eficient se va pune pe picioare.Gandeste-te, ca moartea este eliberarea catre libertate, fara chin, suferinta... Dar tu, sa nu incetezi sa crezi in Dumineezeu, roaga-te, fi bun, si cere-I sanatate pentru mama ta, multumeste-I prin rugaciune, dar nu uita.ai nadejde in Dumineezeu, si fi sarac cu duhul, adica smerit-pastreaza-L in inima pe Dumineezeu happy
Sanatate multa mamei, iar tu fi optimist, veti trece voi si peste hipul asta, nu inceta sa crezi.

cami
| cami a răspuns:

Hopul*

| elena a răspuns:

Sa ma feresca Dumineezeu de asa ceva!

| hândel a răspuns:

Tineti tristetea in suflet si ia o atitudine incurajatoare. Nu-i arata memei tale tristetea ca mai mult o intristezi si-o faci sa planga si, probabil incepi si tu sa plangi si, nu-i bine. Incercati sa depanati amintiri frumoase, sa-ti povesteasca cum erai cand erai mic. Ramai tot timpul langa ea, tinei companie, ajut-o cu ce are nevoie, fii puternic sa-i inspiri si ei aceasta stare. Si eu cand eram mai mic cu 10ani ca tine, am stat plangand la patul mamei de multe ori crezand ca-i sfarsitul, a fost bolnava si dupa operatiile indurate, este bine. Imi pare rau pentru tine, te sustinem cu gandul robi165.

auran
| auran a răspuns:

Trebuie sa fii tare pentru ea in primul rand- gandeste-te cat de mult sufera ea stiind ca pleca si nu te mai poate dezmierda sau sa-ti faca mancarea sau dulciurile care-ti plac
si ar mai fi o problema daca este bolnava si a avut de suferit de pe urma bolii - stii cum se spune "acolo ii va fi mai bine" (poate suna ironic - tatal meu a murit in 4 luni de cancer si a fost chinuit; pot spune ca mai bine ca a murit decat sa fie mai chinuit decat era)
Incearca sa ii faci toate poftele sau daca mai poate merge du-o in locurile care-i placeau sau unde si-ar fi dorit sa mearga.
Important este sa nu te vada ca suferi - o vei chinuii si mai mult.
Sunt alaturi de tine!

| Ben. a răspuns:

Imi pare rau nobody! condoleante si sper sa treceti usor peste asta.

| mami a răspuns:

Nobody- condoleantze, macar nu o mai vedetzi cum sufera, rana despartzirii se vindeca cand uitarea se asterne peste durere

| dulshe a răspuns:

Tristetea nu-ti despare niciodata, doar daca iei niste droguri si uiti pentru cateva momente, de toate.

| giovana a răspuns:

Stai mult cu ea, arata-i toata dragostea pe care nu ai avut timp pina acum sa i-o arati, fa-i ultimele clipe usoare si pline de pace, iubire si iertare. Iar tu, sa fii impacat ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta, ca sa o ajuti sa treaca peste toate mai usor, sa ii tii minte sfaturile, sa ii saruti mana...
Pentru toti va veni momentul cand ne vom spune adio, fa-l sa fie mai usor pentru amandoi.
@Paula... sad
Condoleante Nobody.

| greg a răspuns:

Te rogi la Dumnezeu sa-i fie bine unde se duce!

| andreea_8479 a răspuns:

Nu ai cum sa nu fi trist.noi incerca m sa t incurajam(bine... unii)sh sa iti fim alaturi
sper sa fie bine... speranta moare ultimawinkingpoate va fi totul ok
fi tare!

| ellai a răspuns:

Nu cred ca e posibil sa nu fi trist.la urma urmei este mama ta.insa trebuie sa te impaci cu gandul si sa-ti petreci tot timpul care il mai are cu ea. o sa se simta mai bine vazindu-te mereu alaturi.

| Paula a răspuns:

Astepti condoleantze straight face?
o sa le ai oh go on

| Paula a răspuns:

Uite stiu ca am fost ironica... dar mineah... mersi pentru stupid happy suntei draghuti! laughing

| Paula a răspuns:

Iuby, da'le pace oh go on... no stress smug

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca esti sincer in intrebarea ta atunci....ai putea sa ai grija de ea cat mai mult nu dupa ce e prea tarziu sa o ai toata viata pe constinta, ca nu i-ai fost de ajutor macar pe patul de moarte. Si daca ea nu are posibilitatea sa iti vorbeasca o sa te simta aproape atunci cand ii vorbesti. Impacate cu ideea si fi puternic, sa nu cazi si tu in vreo depresie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banuiesc ca esti aceeasio persoana care tocmai a postat intrebarea cum sa o ajute pe mama lui pe patul de moarte.frate,lasa te rog netul, si fii alaturi de ea.chiar are nevoie mai mult ca oricand sa te vada.eu nu am putut fi alaturi de ea, si imi pare rau si acum.nu mai sta pe internet, si treci langa ea si fa-i ultimele clipe cat mai usoare. te rog, data viitoare nu mai veni cu asemenea intrebari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@giovana-multumesc pentru votul stupid pe care tocmai l-am primit din partea ta.asta dovedeste cu adevarat capacitatea ta intelectuala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nobody.condoleante...paula...ai fost o nesimtita la rasp pe care l.ai dat. e bine sa fii realist dar nu chiar asa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare experienta traita are rolul de a ne forma si de a ne descoperi ce inseaminea viata.Aceasta stare(de tristete)nu o poti ocoli, dar incearca sa fi optimist si sa gandesti pozitiv(astfel o vei incuraja pe mama ta). Roagate cu cuvintele tale sincere la Dumineezeu, deoarece El e singurul care poate imposibilul sa-l faca posibil, depinde de credinta noastra.

| denyysa a răspuns:

Eu una imi iubesc mama enorm si cred ca as muri daca i s-ar intampla ceva! trebuie sa fi alaturi de ea si sa-i arati toata dragostea posibila!

| Alina_1384 a răspuns:

Fi tare! si Paula mai bine te abtzineai...serios.daca nu aveai ceva mai bun de zis mai bine don't tell anyone, erai mai desteapta dar nah!