1) Cu infuzii de plante
2) Calesti o ceapa taiata rondele si o aplici pe zona infectata. Trece in 10 minute. Este valabila si pentru petele rosii de dupa cosuri.
3) Pisezi o aspirina, o dizolvi in foarte putina apa si aplici pe zona infectata. Se poate folosi si pentru. petele rosii de dupa cosuri.
4) Cu pasta de dinti ( Nu as recomanda sa o lasi prea mult pe fata ) : aplici pasta pe cos, lasi putin 5-10 minute si apoi clatesti cu apa din abundenta.
Ar mai fi variantele cu medicamente gen :
- Zynerit ( trebuie folosit doar 10 zile - eu de la el mi-am ars fata )
- Cutadenul este cel mai bun dupa parerea mea.
- Skinoren si el de asemenea este bun.
-DUCRAY - Keracnyl.
Sper c-am fost de ajutor, poate imi acorzi si o fundita .
Crema de galbenele. Crema aceasta purificatoare vindeca inflamatiile provocate de impuritati.
Masca de argila si portocala. Argila stimuleaza circulatia sangvina in piele si distruge germenii. Vitamina C din portocala curata pielii.
Masca de seminte de floarea soarelui. Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in vitamina E, ulei si lecitina. Daca veti aplica regulat aceasta masca, in cazul tenului cu impuritati, veti observa o schimbare treptata a aspectului pielei.
Compresa de podbal si de cimbru. Cosurile si pustulele (punctele negre) dispar daca o data pe saptamana aplicati intr-o zi compresa de podbal, iar in ziua urmatoare pe cea de cimbru
Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile
Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.
cam atat stiu eu mai departevezi cum faci