| danutza_1678 a întrebat:

Cum pot sa scriu cu diacritice? Trebuie sa fac o setare calculatorului? Unde dau? Funda;*
Scuze de categorie...

Răspuns Câştigător
| Euletitia a răspuns:

Buna! uite cum faci: in bara de instrumente din partea de jos a calculatorului este o optiune pentru limba. selectezi romana si apoi intri in word sau power-point sau unde vrei tu sa scrii. Atentie cum sunt distribuite literele la tastatura: langa p e ă, iar langa ă e î. langa l e ş, iar langa ş e ţ. Langa * e â. pentru a obtine litera mare la una dina ceste litere romanesti, tii tasta corespuunzatoare pasata si apesi Shift in acelasi tiimp, asa cum obtii majuscule si la celelalte litere4. Ai grija ca z se inverseaya cu y cand esti pe limba romana si folosesti diacritice, deci pentru a nu scrie cuvintele gresit apasa invers ( z pentru y si y pentru z)
Succes!

| danutza_1678 explică (pentru Euletitia):

N-am limba romanasadam doar engleza si rusa

| Euletitia a răspuns (pentru danutza_1678):

E imposibil sa nu ai si romana...trebuie sa ai toate limbile, eu asa am, am toate limbile, asa ca mai verifica o data. daca nu, nu prea am cum sa te ajut, ca diacritice nu exista decat in romana, nu in engleza sau rusa. O alta varianta ar fi sa-ti reinstalezi windowsul ca sa iti apra la optiuni si limba romana, daca acum nu apare.

3 răspunsuri:
| Alle15 a răspuns:

Funda mie? puppy dog eyes

Întrebări similare