Nu poti sa te prefaci ca nu te doare caci ai face o mare tampenie, te-ar durea si mai rau. Las-o mai bine asa, aminteste-ti de ea ca de fiinta ta iubitoare, cre inca iti ofera dragoste materna de unde se afla. Am uitat sa-ti spun, condoleante, imi pare foarte rau pentru pierderea ta. Gandeste-te la toate momentele frumoasa alaturi de ea si incearca sa te destainui unui prieten sau unei rude apropiate. Sunt sigur ca te vor intelege, cum te intelegem si noi, caci toti am suferit si am pierdut pe cineva vreodata. Sunt sigur ca mama ta inca e alaturi de tine, si, ca si cum ar fi in viata, iti va purta mereu de grija si inca te va proteja, desigur! Mama ta a parasit aceasta lume mizerabila, plina de inselatorii si ea nu ar vrea in ruptul capului sa te vada jelind-o, trist. Tine capul sus, treci pas-cu-pas peste aceasta pierdere si incearca sa nu te mai gandesti asa de mult la pierderea dansei, aminteste-o ca pe o fantasma reala si eroica, e fiinta care ti-a dat viata si va ramane mereu alaturi de tine!
Mama ta poate nu mai este alaturi de tine fizic, sunt sigura insa ca ea va fi alaturi de tine mereu deoarece sufletul tau este o parte dintr-al ei.iar doua suflete nu pot fi niciodata separate mai ales o mama si un fiu.o sa fie o perioada lunga cat o sa-i simti lipsa dar gandeste-te ca ea este mereu cu tine iar atunci cand ai nevoie de un sfat, ea te va ajuta de acolo de unde este mereu. sper ca ti-am fost de folos.si condoleante
Incearca sa mergi la biserica cateodata in special Duminica deoarece nu sti unde a ajuns in Rai sau in Iad asa ca mai bine o scrii la Sfanta Liturghie sa te rogi pentru ea. Succes in continuare
Bună @CatalinInside!
Este foarte, foarte greu să dai sfaturi în situația asta. Mai devreme sau mai târziu, inevitabilul se produce iar noi nu suntem pregătiți niciodată pentru astfel de pierderi. Eu când l-am pierdut pe tata nu am putut să plâng, atâta durere am simțit încât eram împietrită. Apoi plângeam dimineața, ca să nu mă vadă mama. Vorbeam tot timpul despre el, când aveam de luat o decizie importantă mă gândeam întotdeauna ce ar fi făcut el în situația aceea. Sincereră să fiu, în curând se fac 15 ani de când tata nu mai este lângă noi, dar eu de fiecare dată, în momente de cumpănă mă gândesc la faptul că, de unde este, ne protejează (pe mine și pe ai mei). Viața a continuat, dar chiar dacă fizic tata nu mai este, eu îl simt prezent. Poate ai să spui că sunt nebună, dar eu am un sentiment de liniște când merg la mormântul tatei să aprind o candelă și să spun o rugăciune. Gândește-te că mamei tale i-ar fi plăcut să te știe bine și asta-ți va da putere să mergi mai departe.
Trebuie sa te gandesti ca asa este scris ca omul sa si moara. Stai mai mult timp cu prietenii fa diverse lucruri sa nu te mai gandesti la ea, ca viata merge inainte.