Întrebare recomandată | Madayna a întrebat:

Cum pot scapa de emotii? De exemplu am foarte mari emotii cand merg la stomatolog, iar emotiile vin si cu o mica stare de greata.

20 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La stomatologie nu trebuie să ai teamă, situația trebuie tu să o controlezi, să fii stăpână pe tine!
Pa, pa.

| thegatekeeper a răspuns:

Daca ai o fire mai anxioasa, nu prea ai ce sa faci. Poti incerca sa iti controlezi respiratia astfel incat sa te calmezi (sa respiri mai adanc si mai rar). Mai poti gasi aici niste sfaturi:
http://www.sfatulmedicului.ro/......nica_11561

| FemeiaPisică a răspuns:

Ascultă muzică, sigur o să te calmeze. Așa am făcut și eu când îmi era teamă de dentist.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ia un xanax inainte de situatiile stresante.

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, stiu cum este senzatia. Incerci sa treci momentul asta, prin a lua adanc in piept aer curat de cateva ori, si, mergi inainte. Asta este viata! Bafta!

| TempestUV a răspuns:

Serios? Pe mine ma injunghie stomacul.Incerc sa ma gandesc la lucruri frumoase si imi amintesc ca am trecut prin momente si mai grele si ca ceea ce mi se intampla e un simplu fleac. Sper ca te-am ajutat.

| Byucc a răspuns:

Aceste emotii si starea de greata sunt simptome ale unei boli, anxietatea. Anxietatea este o boala mentala. Cand ai aceste "emotii" incearca sa iti controlezi respiratia, sa asculti muzica, sa porti conversatii cu tine (in capul tau, nu cu voce tare), sa iti inchizi ochii si sa te concentrezi pe idei si sentimente pozitive.
Bafta!

| わたなべ久美子 a răspuns:

Iti recomand video-urile lui Levi ---> http://www.youtube.com/user/StudioB2kBS ultimul episod :)
Pune in aplicare ceea ce zice.Adica imagineaza-ti cuvantul "fara emotii" sau ceva de genul :)) si tine-ti in minte imaginea "emotiei" si vei vedea ca merge.Eu una, sunt foarte emotiva si cu exercitiul asta am reusit sa trec peste, cat de cat.Trebuie sa exersezi si sa crezi.O zi buna!

| disa a răspuns:

Poti sa-ti formezi ceea ce se cheama "un trigger" este o actiune care declanseaza involuntar o manifestare. alegeti o pozitie a mainii (aceasta este cea mai recomandata pntru ca este si cea mai discreta miscare dar si cea mai comoda indiferent de situatie) si repet-o/foloseste-o de fiecare data cand te simti puternica/bine cand esti sigura pe tine (de exemplu formeaza un pumn sau tine degetul aratator sub degetul mare, iar pe cel mare sub celelalte 3 degete ramase. Fa un obicei din asta. Triggerul se dobandeste in timp, asa ca ai rabdare (in functie de cat de des te simti tu sigura pe tine, poate dura de la 1 luna pana la un an intreg sa-l obtii). Incearca de fiecare data cand ai emotii sa repeti miscarea aia a mainii care o folosesti cand te simti bine si vei vedea daca triggerul tau e format sau nu. Odata ce observi ca emotiile incep sa dispara, inseamna ca poti sa-ti folosesti miscarea ori de cate ori te acapareaza emotiile happy

| FelipeR a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat! happy Cel putin la inceput, eu pana la...18 ani asa, nu am avut niciodata nevoie sa merg la stomatolog, am avut dantura perfecta, si cand m-am dus acolo eram ceva de genul "mai cum o fi la dentist? nu am mai fost in viata mea" si imi era rusine intr-adevar ca ma punea sa stau cu gura deschisa! Stii ce am facut? m-am exteriorizat spunand "Doamna mi-e rusine! sa stau cu gura asa deschisa, parca as fi la comedie, imi vine sa rad de mine!" Si mi-am dat seama ca o data ce am zis, s-au si dus emotiile! La TV cand am fost la fel, bai se uita toata lumea! Ce ma fac, si mi-a zis tot asa un coleg din regie sa zic ca am emotii si o sa imi treaca, si cand am ajuns am zis "Am asa niste emotii, e prima data cand apar!" Emotiile se inrautatesc atunci cand incerci sa ascunzi ca le ai! happy

| chakra8 a răspuns:

Incearca sa gasesti o actiune care sa te reprezinte, sau un mod de relaxare mentala. Uite, spre exemplu, asculta muzica preferata si sincronizeaza-ti gandirea cu versurile.

| rTurcoaz a răspuns:

Ai rabdare.Nu o sa mai ai emotii la un moment dat. La inceput asa e. Trebuie sa fii putin mai aptopiat/apropiata de acea persoana poate de aia iti e rusine si ai emotii tongue
Orium sper sa nu mai ai atat de multe tongue big grin

| kittykatty20 a răspuns:

Emotiile dau de obicei senzatia de greata, nu e ceva foarte ciudat. Emotiile oricum apar, nu ai ce sa faci in legatura cu asta, dar poti sa incerci sa le controlezi cat de cat. Incearca sa nu te mai gandesti la chestiile rele care se pot intampla, gandeste pozitiv :-) Daca nu merge, gaseste-ti un ''loc fericit'', asta ma ajuta intotdeauna. Asta inseamna sa te gandesti la un loc unde esti fericit si atunci cand iti e frica, sau ai emotii, imagineaza-ti ca esti acolo. Sper ca te-am ajutat.;-)

| Fishing a răspuns:

Nu v-a inteleg, nu v-a impusca nimeni fratilor, de-le-n colo de emotii, in armata la moarte sa te temi si sa ai emotii.Nu de un dentist care iti face bine, sunteti emotivi pentru ca sunteti prea alintati.

| Byucc a răspuns (pentru Fishing):

Mi se pare mie sau ai raspuns la intrebarea asta doar ca sa enervezi lumea?

| Biiskrem a răspuns (pentru Fishing):

Nici eu nu te ìnțeleg pe tine. '' sunteti emotivi pentru ca sunteti prea alintati.'' Zău? Învață să scrii și critică după.
Avem emoții pentru că în sufletul nostru se cuibărește frica. Frica de respingere. Emoțiile astea ajung să-ți afecteze și fizicul și niște plictisiți ca tine aruncă cu vorbe. Pe ăia alintați îi doare la dorsal de alte păreri, de tot ce poate să iasă dintr-o gură de om.

| sanzi99ana a răspuns:

Pai eu am mancat ciocolata laughing) stiu ca pare absurd dar incearca blushing tragi aer in piept, bei apa, suc! sau incearca sa dansezi, asta m-a ajutat pe mine intr-o ziwinking Baftabatting eyelashes

| 2Mihaela a răspuns:

Fii calma, linisteste-te, fii mereu cu gindul la cuvintele,, Inevitabil va fi bine". Incearca sa iti controlezi starea ta de spirit.Gindestete la ceva ce te face fericita si totul va fi bine!

| Fotin42 a răspuns:

Pai respira si inspira lasa stresul in urma si mie unul cand am emotii imi transpira mainile si ma calmez si imi spun ca pot sa o fac!

| SimplyTGN04 a răspuns:

Incearca sa fii cat mai relaxata, adica sa te gandesti ca si cum te-ai duce de exemplu sa te uiti la TV sau sa te intalnesti cu o prietena la o vorba, cam asa faceam eu, ma holbam la dr. stomatolog in timp ce-mi lucra maseaua happy. Bafta!