Daca va e frica de intuneric si nu puteti dormi, va sugerez sa cumparati o lampa mica de veghe si sa puneti in priza inainte de culcare! Asa veti avea o camera putin luminata de aceasta lampa de veghe si ganditi-va la numai lucruri sau amintiri frumoase si asa veti reusi sa va stapaniti frica si veti adormi imediat cat ai zice peste!
Asculta muzica (tare) pe intuneric! O sa te obisnuiesti cu el. Aaa si du-te si la cluburi! Nu glumesc
Uni incearca sa scapde de o frica prin a o infrunta. Adica cum ar fi in statutul tau sa stai cat se poate de mult in intuneric.
Trebuie sa o infrunti adica incepe umbla mai mult noaptea cu prietenii si pentru o perioada evita filmele horror
Trebuie sa iti dai seama ca intunericul este doar intuneric si nu ceea ce ne imaginam noi eu am infruntat aceasta frica sarind in coarda afara cind se intuneca apoi intram in casa si parca faceam tot felul de exercitii pe intuneric si o faceam des m-am deprins cu intunericul acum nu mii frica insa de ciini noaptea oricum ma tem Pina cind nu aud latrat de ciine tolul este bine toti ne temem de ceva asta este normal insa tie ca baiat mai bine e sa uiti de frica de intuneric ai sa doresti sa conduci o fata acasa noaptea si cum ai sa te intorici apoi singur.Tu esti barbat tu trebuie sa fii ca un aparator pentru fata.Cind esti in intuneric incearca sa nu te gindesti la toate prostiile care iti vin prin cap despre intuneric gandeste-te la orice numai nu la asta de ex de ai de facut miine sau planuieste ceva.Umpleti capul cu ginduri si ai sa uiti parca de aceasta frica eu asa fac si imi ajuta. Sper ca am putut sa te ajut macar putin.
Mersi mult chiar m-a ajutat
Eu cand urc scarile la bloc nu aprind lumina pentru ca imi place intunericul.
nu e nimic in intuneric care sa iti faca rau, BAU BAU nu exista
Trebuie sa intelegi ca,, bau-bau``nu exista.Ai putea sa incerici sa dormi o noapte cu lumina stinsa si te vei convinge ca monstrii nu exista.Fii barbat!
Trebuie sa prinzi curaj.Adica sa incerci sa stai in intuneric mai mult(cat poti si rezisti)si o sa scapi dupa vreo 2 ore de stat in intuneric, sau mai putin, depinde de tine.
Parerea mea e sa te duci in sufragerie cand ai tai sunt plecati de acasa si nu e nimeni cu tine sa stingi lumina si sa te invarti ca un descreierat si sa te tavalesti pe jos fara nici o sursa de lumina
Si eu am trecut prin aceasta perioada si a fost ingrozitor! insa am gasit ceva ce pe mine m-a ajutat: am incercat sa imi ocup mintea cu alte lucruri, orice imagine urata ramasa in mintea mea am incercat sa o uit, iar cand gandurile mele erau infricosatoare incerca sa ma gandesc la altceva. incetul cu incetul am uitat. Cand esti mai plictisit si nu ai o preocupare atunci gandurile cele mai urate o sa intre in intea ta, sa nu uiti asta! daca nu merge imi pare rau, eu am reusit!
Eu i-am luat fetitei mele o lampa de veghe in forma de broscuta roz si am scapat de problema.
http://magazinsalajan.com/....../index.php
-,-
E simplu.Te pui la somn și trece ziua ca prin magie.Și visează ceva plăcut.
Cand incepe sa se intunece cheamati prieteni si plimbate pe afara si fa asta pana la ora 9 cand vei fi cu ei te vei simtiprost sa le arati ca iti e frica si vei incepe sa te dai mare ca esti curajos i asa iti vei invinge teama.Fa asta timp de o saptamana sau doua.
Kazumy întreabă: