Să cauți în primul rând realitatea despre tine. Iar pentru asta ai nevoie de tehnici și de criterii.
Poti numai partial
trebuie sa reusesti sa te judeci la rece, adica fara sa ai sentimente, chiar daca ceva, chiar te face sa fierbi de furie sau mori de iubire
totusi, e tot partial, pentru ca e limitat numai de ce stii si ce intelegi, cele mai dure greseli pe care le poate face cineva sunt alea de care nu isi da seama ca le face, si nimeni nu ii spune
de exemplu, puti a pipi de pisica, pentru ca pisica ta nu face unde trebuie si iti pute toata casa, iar TU NU MAI SIMTI MIROSUL, pentru ca, creierul l-a scos din "decor" dupa ce l-a mirosit continuu luni bune, dar nimeni nu iti spune ca puti, pentru ca nu isi permit... cum poti sa ai o parere realista despre tine in cazul asta?
Nu poti. Si "realitatea" asta, de fapt, nu prea exista...
Felul in care esti tu face sens si este relevant doar pentru o entitate constienta, care sa te perceapa si sa-si faca o imagine cu ceea ce percepe. Imagine care este subiectiva. Care ar putea fi mai "prea, prea" ori mai "foarte, foarte" decat o alta imagine subiectiva despre tine de la o alta entitate.
Cel mult poti avansa ideea cum ca doar o medie a perceptiilor celor din jurul tau despre tine ar reprezenta o perceptie....normata.
Ce mai poti face este sa treci prin niste teste psihologice (care au si ele doza lor de subiectivism, ca-s create de oameni), dar daca pastram acest "frame of reference" pentru toata lumea testata, atunci am putea vorbi de un surogat de imagine obiectiva relativa (daca putem formula asa).
Parerea se formeaza bazata pe filtrul fieacarui individ si e subiectiva cum a mentionat cineva. Aceasta e limitata de de capacitatea fieacaru-i individ de a percepe anumite lucruri si se raporteaza la experientele anterioare. Aici jaca un rol important si societatea in care traim/ trendurile actuale( continua schimbare), parerea mea.
Cred ca pentru asta in primul rand ai nevoie de ceva timp pentru a te studia / analiza pe tine insati privind la ce calitati si ce defecte crezi ca ai bazandu-te pe experienta de viata si pe punctul tau de vedere despre bine si rau, calitate si defect si facand asta vei avea ocazia si sa te inbunatatesti pe tine insati asta insemnand ca daca doresti poti incerca sa renunti la defectele tale si sa devii o versiune mai buna a ta. Insa asta este doar optional Mult succes
1RealSoul întreabă: