Ca sa ai multi prieteni inseamna sa fii cam extrovertit, sa fii sociabil si sa ai calitatea de a te imprieteni repede, sa iesi din, total opusul unui om depresiv, nu vad cum un om depresie in stadii avansate ar putea avea multi prieteni daca el evita contactul cu oamenii.
Daca ne stim de mult l-as ajuta, l-as asculta dar pe mai departe trebuie sa mearga la ajutor specializat, nu m-as putea imprieteni cu un om prea depresiv care toata ziua si-ar plange de mila si nu ar face nimic, as simti ca m-ar trage in jos, m-ar deprima si pe mine si as simti energia negativa pe care o emana si mi-ar strica dispozitia, mie imi plac oamenii care rad mult si care au o energie pozitiva in ei.
Depresia poate proveni din altceva (din traume ale copilăriei, relația cu partenerul) iar prietenii n-au nicio legătură, ai cu cine să mai vorbești, sa te mai descarci, dar problema nu trece. Mi-ar fi greu sa stau în preajma unei persoane depresive, pentru că mi-ar transmite din energia lui negativă.
Când ai totul, situația se poate prezenta în același mod.
Depresia nu ține mereu cont de câți prieteni ai, poate să te lovească oricând, de asta trebuie să mergi la un specialist.
Și nu are o singură formă. O persoană care pare ok nu înseamnă mereu că e și ok.
Pai, dacă sunt prieten cu cineva, sunt pentru că e sau nu depresiv, ori ne leagă alte lucruri?
Să nu comparam depresia cu drama queen, complăcutul într-o anumită situație, etc.
Sunt oameni, într-adevăr, care înoată cu tine spre mal ori care te trag după ei să te îneci, dar ca să îți dai seama trebuie să încerci, iar când vine vorba de prietenie adevărată, avea Dragonu' un vers "că asta înseamnă prieten adevărat, ăla care sare pentru tine până-n iad".
XxDennise întreabă:
20thoughts întreabă: