„Timiditatea este un dispreţ instinctiv al vieţii." (Emil Cioran)
Este o cale lungă să scapi de timiditate, trebuie să îți înfrunți fiecare frică în parte, trebuie să îți dorești asta cu adevărat.
M-am luptat cu această provocare, am făcut tot ceea ce am crezut de cuviință că este corect pentru mine. M-am apucat de dezvoltare personală, și am citit mult. Pot spune că m-au ajutat, m-au ajutat să mă schimb, să pot deveni ceea ce sunt acum.
Citește aceste articole:
http://www.nlpmania.ro/......15-minute/
http://www.nlpmania.ro/......personale/
Nu exista o metoda concreta prin care poti scapa de timiditate-sa spui 'fa asta' si apoi sa nu mai fii timid-.Depinde de fiecare persoana, de modul in care reuseste sa lase emotiile deoparte si sa vorbeasca deschis si cu curaj cu ceilalti. Poti sa incerci sa socializezi mai mult.Sa cunosti cat mai multe persoane noi cu care sa vorbesti fara teama, sa-ti infrunti teama facand exact ce te emotioneaza cel mai mult: sa cunosti oameni noi.Eu eram timida cand eram mica...dar cu timpul am scapat de asta.Acum prietenii mei se roaga sa mai fiu rusinoasa cum eram mai demult.Totul este sa realizezi ca nu ti se intampla nimic daca vorbesti cu persoane pe care nu le cunosti inca.Cine stie... poate acele persoane vor fi prieteni de nadejde pe viitor
Vorbeste cu tine in fata oglinzii, daca reusesti sa scapi de timiditate in fata ta o sa reusesti si cu altii. Tine minte, nimeni nu este perfect, toti facem greseli chiar si cei care par siguri pe ei o fac cateodata sa isi mascheze nesiguranta.....traim intr-o lume imperfecta, asa ca esti libera sa gresesti.
Vorbeste mai mult cu oamenii din mediul virtual si poate nu o sa mai fi timid. Pe mine m-a ajutat. Pe bune.
Sa stii ca nu e o metoda clara... Trebuie sa vina de la sine o schimbare. Si eu am fost timida, pot spune ca inca sunt. Incetul cu incetul datorita prietenilor, odihnei active, pe scurt a tot ce ma incojoara am inceput sa mai parasesc din timiditatea obisnuita, dar inca nu de tot.Si daca ma gandesc eu n.as vrea sa scap de tot de ea, face parte din elementele carema fac speciala
Gicamafiotul4442 întreabă:
madalinaf0510 întreabă: