| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Cum putem îmbunătăți societatea? Adică sa educam oamenii in asa fel încât sa fie uniți și sa nu mai existe discriminări iar persoanele transgender și persoanele care nu se simt bine ca oameni adică therienii sa fie lăsați sa fie ce vor! De asemenea persoanele cu autism, ADHD, retard mintal sau schizofrenie sa nu mai fie discriminate și aibă și ei dreptul sa lucreze! Cum ați schimba voi societatea asta care este încă homofoba?

6 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Faptul că therienii și cine știe ce bazaconii mai inventează ei nu se simt bine în societate este fix problema lor, societatea nu este afectată de cum decid ei să se afișeze, eventual ne amuzăm și e normal. Nu-i oprește nimeni să-și formeze propria lor societate de animale, cyborgi, ce vor ei, dar până nu își rezolvă problemele psihice și nu se conformează standardelor actuale ale societății nu se pot aștepta să fie acceptați ca o normalitate. Normalitatea are nevoie de timp să fie normalitate, un lucru nou nu va părea nicio dată normal.
Cât despre cei cu boli psihice, aceștia muncesc și sunt tratați ca și ceilalți oameni, dar fiecare muncește după posibilități. Nu poți să-i dai unui bolnav cu retard mintal să calculeze bugetul țării. Cât te duce mintea atât faci în viață, asta se vede după nivelul de studii absolvit. Unii s-au oprit la 8 clase și îi vezi că abia scriu, cei fără bac muncesc de rup ca necalificați iar pătura mai de sus supraviețuiește ca în junglă fiind într-o acerbă competiție. Cei cu licență sunt buni la toate, cei cu masterate deja sunt specialiști în domeniu iar cei cu doctorate le știu pe toate și conduc lumea. Mai sunt și cei ce au bani de îi adună cu lopata și își maschează nivelul de inteligență îngropând dificultățile în bani dar aia deja e altă poveste.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru mastadont):

Eu am o părere diferita. Consider ca suntem in secolul 21 și schimbarea de sex sau a dori și devii animal nu ar trebui sa fie considerate o boala psihica ci un progres științific pentru ca arata ca acum cu știința noi oamenii putem sa fim ce ne dorim! Și de asemenea nu cred ca toți cei cu studii superioare ca facultate, master și doctorat sunt mai deștepți, unii pot sa fie foarte aroganți și plini de ei, considera ca știu totul! De asemenea cineva bolnav de retard mintal, autism sau ADHD poate avea talente ascunse la sport, muzica sau desen și poate sa fie chiar mai bun decât unul fără aceste probleme

| Mindfulness a răspuns:

Nu se poate schimba. Multi se duc prin străinătate dar au aceeași mentalitate primitivă.
Așa suntem noi râdem unul de altul și dracul de toți.

| Whitte a răspuns:

Inca? Abia in democratie societatea a devenit homofoba. E o "boala" noua.

| MihaitzaItza a răspuns:

Prin educație... O educație în care sa nu intervină biserica

| IonelFlorianUrzica explică (pentru MihaitzaItza):

De acord dar fundamentaliștii religioși nu vor fi de acord niciodată