| alondrakiss a întrebat:

Cum reusiti sa fiti optimisti? Ca eu de fel sunt mai tot timpul trista.

13 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Am invatat sa ma ghidez dupa legea atractiei

| alondrakiss explică (pentru mgtow):

Si atragi ce iti doresti?

| mgtow a răspuns (pentru alondrakiss):

Merge

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să fii tot timpul prea vrsel, fără motiv, poate fi semn de boală. Să fii în echibru, euforie înseamnă să ai o dispoziție bună în majoritatea timpului. Să fii trist în majoritatea timpului, este o scădere a calitîtății vieții. Creierul are pe el softuri care generează bucuria sau tristețea. Reușește să facă aceasta dacă este bine hrănit. Să fii bine hrănit dacă ai probleme de tristețe îneamnă să te apropii de o dietă vegetariiană.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

- In cazul meu, desi nu este cel mai bun exemplu, ar fi asa:
Imi impun sa fiu asa, incerc sa vreau sa fiu optimist, mai ales cu celelalte persoane, pentru ca o atitudine pozitiva rezolva multe probleme ^_^ (chiar daca nu sunt optimist si am momente cand... stiu cand ceva nu o sa fie bine, cand o sa fie greu, cand ma demoralizez si cand urasc viata intr-o egala masura pe cat imi place).

- In cazul ideal, ar trebui sa te gandesti asa: Cand te simti demoralizata? Cand suferi de ceva sa zicem, te simti trista pentru acel lucru (ceva pe plan de sanatate, de exemplu), si probabil atunci zici ca daca scapi de acel lucru, care iti pune sanatatea in pericol, o sa te simti bine dupa, ca orice lucru psihic, oricat de mare sau mic ar fi, nu are cum sa te supere cand corpul tau se simte bine. Deci ar trebui sa te gandesti asa, in primul rand.
In al doilea rand, lumea asta, toata lumea, se invarte in jurul tau, la fel ca lumea din jurul celorlalte persoane happy. Este viata ta, cel mai important lucru din lumea asta, pentru tine.

De ce esti trista? Ce te supara? Trebuie sa fie ceva in spatele acestui lucru. Nu simti ca mergi in directia in care trebuie? Nu simti ca faci ce trebuie? Te supara o anumita persoana?
Uneori, cand nu stiu exact ce ma supara, imi pun urmatoarea intrebare "Daca nu ar mai exista nicio persoana in lume, si eu as fi singura persoana (excludem mancarea, locul de munca si alte lucruri de supravieturire), m-as mai simti trist?". Daca raspunsul este ca da, atunci inseamna ca este o tristete care tine de tine, ceva legat de viata ta. Daca raspunsul este nu, inseamna ca este legata de celelalte persoane happy

Deci, cum este? big grin

| alondrakiss explică (pentru DoarBogdan):

Imi este frica de reactia oamenilor.Am avut niste stari de anxietate.Am avut un atac de panica de am crezut ca totul se termina in jurul meu.

| DoarBogdan a răspuns (pentru alondrakiss):

Deci oamenii erau problema.

Pai de ce sa iti fie frica de reactia lor? Gandeste-te ca oamenii sunt mai preocupati de viata lor decat alta. Este adevarat ca o greseala este mai des observata, decat o fapta care nu iese din tipar, iar acest lucru NU ar trebui sa te faca sa te simti demoralizata happy (o sa iti zic si o scurta poveste pe care am citit-o undeva, o las la final, chiar daca nu asa a fost contextul, fiind o poveste).

Tu nu ai nimic de pierdut, probabil te gandesti ca cineva o sa zica ceva, sau nu o sa zica, sau o sa isi formeze o parere despre tine si... risti sa ce? Sa pierzi o eventuala legatura cu o persoana? O parere buna de la o persoana? Pai nu ai avut niciodata parerea aia, deci nu ai ce sa pierzi, citeste povestea cu maimutele: https://succesdublu.ro/7-pasi-de-a-scapa-de-frica-de-a-nu-pierde/

Probabil esti la inceput de drum, cati ani ai? Cu timpul o sa vezi ca doar parerea ta conteaza si a persoanelor pe care le lasi... sa iti influenteze viata, nu a altor persoane. Este ok sa gresesti, este normal si nici macar nu se numeste "sa gresesti", pur si simplu este un moment, din care inveti ceva si treci mai departe. Iar cine nu vede asta si judeca... nu ar trebui sa te influenteze happy
La cati oameni sunt pe lume si la cat de infinita este universul... pai aceste probleme par nimicuri (zic in general), asa ca nu te descuraja. Oricum peste ani... nimeni nu o sa isi mai aminteasca.
Este foarte usor sa judeci, este foarte greu sa nu o faci :/

Fruntea sus, fii vesela si bucura-te de clipele frumoase care vin cand te astepti mai putin happy Impune-ti sa vrei asta, daca tu vrei ceva... acel ceva o sa se intample.

Succes sa ai si multe zile cu soare! ^_^

Si povestea:
"Într-o zi Albert Einstein a început să scrie pe tablă cateva exercitii corecte (9 mai exact), iar toata clasa nu zicea nimic. Asa ca pe cea de-a 10-a, a scris-o gresit.
Toti au inceput sa rada pentru ca el gresise.
Toti elevii sai au ras de el. Asa ca A. E. a asteptat ca toata lumea sa faca liniste si a spus:
--In ciuda faptului ca am scris corect cele 9 raspunsuri, nimeni nu m-a felicitat, totusi, cand am gresit doar una, toata lumea a inceput sa rada, ceea ce inseamna ca, in ciuda faptului ca avem succes, societatea va observa cea mai mica greseala si va rade de tine.
Asa ca nu lasa o simplă critica sa iti distruga visele "

Ce crezi tu ca am 31 de ani...

| DoarBogdan a răspuns (pentru alondrakiss):

Aoleu. Dar nu este problema. Acum este momentul sa intelegi aceste lucruri ^_^

Cu aoleu si vai, vai... happy

| Apokales a răspuns:

Simplu, nu reusesc.

| liliana77any a răspuns:

Incearca sa mai socializezi sa iesi din starea asta, in perioada asta este partea nasoala si cu covidul de aceea. Ne-am izolat, ne lipseste interactiunea si socializarea.
Asculta muzica, uite-te la seriale, picteaza, incearca sa iesi putin si pe afara.

| Mihaineacsu26 a răspuns:

Gandeste-te la lucruri frumose