| Karina2023 a întrebat:

Cum sa fac sa nu mai fiu asa rușinoasă?
Sunt în clasa a VI-a și de mica nu socializez deloc cu colegii mei de clasa, mi-e frica sa ies la tabla sau sa răspund ca, ori rad rad de mine ori mi-e frica ca nu zic corect dar știu la perfect răspunsul. Ce sa fac?
Îmi doresc demult sa am măcar o prietenă din clasa mea dar mi-e frica de ce o sa zică acea persoană.

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Frica aceasta ti-o invingi doar iesind din zona de confort, adica alegand sa socializezi si sa raspunzi la ore, ca sa prinzi curaj.Sa stii ca in viata te vei confrunta cu persoane care mereu vor rade sau arunca vorbe aiurea, chiar daca nu meriti asta.Nu e nicio tragedie, intoarce obrazul, nu pune la suflet si mergi mai departe.Sigur ca poate vor fi si momente in care nu stii raspunsul corect sau gluma pe care o faci nu va fi atat de amuzanta, insa acestea sunt mult mai putine decat celelalte momente in care ii impresionezi pe colegi, crede-ma.Pot spune ca si eu eram ca tine in clasa a III-a, pana cand am inceput sa ridic mana mai des, sa ies la tabla si sa vad ca nu se intampla nimic rau, totul e ok, dna. invatatoare apreciaza implicarea, nu se enerveaza, deci nu am niciun motiv sa nu fiu activa.Clar e diferenta intre clase I-IV si clasele V-VIII, dar mi-e greu sa cred ca toti profesorii tai de acum sunt asa exigenti.Iti sugerez sa te implici la orele la care te simti relaxata, sa inveti atunci cand iti place subiectul si sa profiti de ocazie cand apar intrebari sau exercitii.Vei vedea ca prinzi incredere in tine, mai ales cand stii raspunsul la perfectie.

Cu colegele poti socializa in pauze, poti face complimente.De obicei cand ii spui cuiva ca iti place un obiect, o haina sau poate ceva mai interesant, cu imprimeu deosebit, acea persoana iti va spune de unde e.Si se poate ivi o discutie interesanta.Trebuie doar sa vrei.Eu am devenit prietena cu colega de banca cand am inceput sa vorbim despre teme, apoi despre profesori, sa facem glume, apoi despre orice altceva nu avea legatura cu scoala.Cam asa functioneaza in aceasta perioada (de fapt, cam peste tot e asa, inclusiv la liceu, la locul de munca etc.), interactiunile decurg natural, in functie de ce se intampla in jur.Succes.

| Karina2023 explică (pentru dullcat):

Ms, am sa încerc, sper sa nu mai fiu asa timida

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai o singura solutie ca sa schimbi totul in bine: sa pui mana serios pe carte si sa inveti pe rupte, ca sa stii bine lectiile si atunci nu-ti va mai fii rusine cand esti scoasa la tabla si totodata primind note mari de la profesori, starnind admiratia colegelor, care se vor ingramadii sa-ti fie prietene.

| Hyperion7 a răspuns:

Ai anxietate,e mai dificil de tratat.
Deci nu poți scăpa de ea peste noapte.
Ai nevoie de nițel stima de sine,ai un deficit major.
Probabil și din cauza familiei,nu știu asta, dar cert e că se poate trata, însă nu peste noapte.
Btw, fa ceea ce îți stă în putință să reușești la examen, oricum colegii și nici parerea lor nu vor mai conta de la anul.
Bafta!

| Hyperion7 a răspuns (pentru Hyperion7):

Peste 2*
Acum văzuihappyscuze

| Karina2023 explică (pentru Hyperion7):

1. Nu sunt în clasa a VIII-a, deci mai am 2 ani de stat cu ei.
2. Ce înseamnă BTW?
3. Nu cred ca o sa ma ajute sa nu mai fiu timida