Pai increderea trebuie castigata si sa iti doresti acest lucru.Personal parinti mei au incredere in mine fiindca situ ca nu iau bani din casa ca sa ma duc sa iau un pachet de tigari, sa beau sa mai stiu eu ce. Ii ajut cum pot uneori mai si refuz dar cum ti-am zis increderea trebuie castigata prin fapte bune, note bune la scoala dar tu o sa imi zici ca inveti pentru tine nu pentru nota, profesor sau parinte si o sa iti dau dreptate dar asa e o modalitate de ati bucura parinti de a se lauda cu copilul lor!
Intai sa ai tu incredere in ei in sensul sa faci cam ce zic(adica sa nu fi Gica contra) si apoi ce spui aia sa faci adica sa ai cuvant(si bineinteles sa nu faci nimic ilegal)
Parintii au, de regula, incredere in copii lor, chiar pe unii ii cred mai mult decat si sunt, insa daca o data le-a fost incalcata increderea acordata, de catre copil, atunci acesta trebui sa se straduiasca mai mult pentru a si-o recastiga. In primul rand trebuie ca, acel copil, tanar, sa aiba incredere in el (ea) si sa se comporte, in mod firect, dand posibilitatea parintilor, sa "vada" scara lui de valori. Daca parintele vede ca, educatia pe care a dat-o copilului a dat roade, atunci va avea o incredere mare in porogenitura lui, daca insa acest lucru nu s-a intamplat, atunci trebuie dovedit, prin fapte, asa cum ti s-a raspuns deja ca, "cel mic", a invatat lectia primita de la viata si ca, acea lectie, i-a fost utila, iar pe viitor nu va mai cadea din nou in greseala.
Iti doresc succes si sa ajungi sa vezi in parinti pe cei mai buni prieteni ai tai si sa-i respecti si sa-i asculti, pentru a deveni Omul pe care ei, cu sacrificii, l-au crescut. Eu sunt convinsa ca o sa reusesti si ca vei face parte din invingatori. Curaj si multa sanatate.
Emy1118 întreabă: