anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum să scap de rușine? Am ajuns să îmi fie rușine și să îmi cumpăr un covrig. Îmi pasă prea mult de ce spun alții despre mine.
Nu spuneți de psiholog.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună!
În primul rând, trebuie să înțelegi că este normal să simți rușine din când în când.
Este important să îți amintești că alții nu te judecă la fel de mult pe cât te judeci tu.
Încearcă să îți schimbi perspectiva și să îți concentrezi atenția pe lucrurile bune din viața ta.
În loc să te concentrezi pe ceea ce cred alții despre tine, încearcă să te concentrezi pe ceea ce îți face plăcere și pe ceea ce te face fericit.
Încearcă să te gândești la lucrurile pozitive și să îți amintești că nu poți controla ceea ce gândesc ceilalți despre tine.
Încearcă să fii mai bun cu tine însuți și să îți accepți imperfecțiunile.
Mult noroc!

Răspuns Apreciat de Editori
| Miruna333 a răspuns:

Fara ajutorul unui psiholog nu poti trece peste de unul singur. Insa, daca nu ai posiblitatea, poti incerca sa citesti mai mult despre asta online.
Citeste despre Spotlight effect. Oamenii sunt concentrati cel mai mult pe ei, nu pe altii. De cate ori te-ai gandit ca oamenii te privesc sau te judeca si cand te-ai uitat spre ei, acestia isi vedeau pe viata lor. Oamenii sunt ocupati cu vietile lor si nu prea le pasa de tine. Chiar daca ai parte de o situatie mai jenanta in public, te impiedici, cazi, scapi ceva etc, persoanele privesc 2 secunde si se intorc in realitatea lor, nu o sa se gandeasca la tine inainte de culcare. Asta este perceptia ta asupra lucrurilor, nu si a lor.
,, Judecata'' lor imaginara este rezultatul gandurilor tale. Lucreaza la asta. Stiu ca unele situatii pot fi inconfortabile, insa, daca te confrunti cu acestea, te vei obisnui cu sentimentul. Incearca sa nu eviti situatiile de genul, asta te va ajuta, este vorba despre Exposure therapy. Te expui la situatiile de care iti este frica. Succes.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Esti cumva gras sau obez?
De ce altceva ti-ar fi rusine, sa cumperi ceva pe care il mananci?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Muta-te in occident cateva luni/ani.
Acolo nu se baga nimeni in viata ta, te imbraci cum vrei si te duci oriunde, fara sa fii judecat.
Cand revii in tara, uiti de "rusine", adica teama de a fi judecat.

| Drimmero a răspuns:

Cu rusinea mori de foame...cum sa-ti fie rusine sa iti cumperi de mancare? Unii sunteti ciudati efectiv.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Mi-e rușine de mine că n-am un loc de muncă. Am încercat de mai multe ori să mă angajez și n-am reușit.
În perioada când m-am dus cu tata la serviciu, mă ascundeam de clienții lui de frică să nu mă judece.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu-i mai pune pe altii pe piedestal. Parerea lor nu inseamna nimic, n-are nicio valoare. 99% din oameni n-au nicio valoare reală. De ce iti pasa de ce cred?

| sammie a răspuns:

Mai ieși din casă. Socializează.