| sonia1258 a întrebat:

Cum sa treci peste o trauma psihologica puternica? In adolescenta tata foarte tare ma batea, chiar pana la sange uneori.Acum e de ajuns el sa ridice tonul un pic mai sever si eu retraiesc din nou traumele din trecut.I-am zis sa nu ridice tonul la mine si el zice ca eu prea personal o iau, insa eu nu pot sa ma controlez cand el ridica tonul(pot sa incep a plange, tremur…)Fac si terapii acum dar am impresia ca nu se mai trateaza trauma. A trecut cineva prin astfel de situatie?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Terapia ajuta.
Mutatul afara din casa parinteasca, ajuta, evident cand implinesti 18 ani.

| MistarGoGu a răspuns:

Eu ma mir cum asemenea specimen mai este încă în LIBERTATE? si nu spala holurile de la Rahova? * ( pușcărie)!
Mama ta știa de bătăile alea? Sau o lua și ea pe cocoasa ca tine?
La nervi mai tipi la copil ii mai scapi o urecheala sau câteva palme la fundu gol *( rar ) dar sa dai pana curge sângele asta este de PSIHIATRIE DIRECT!
Nu încurajez asemenea practici - bătaia - dar unii chiar nu înțeleg de explicații și vorba bună! Chiar și când trec de 5 sau 6 ani!

| sonia1258 explică (pentru MistarGoGu):

Aveam 16 ani, si mama nu era acasa, ma batea fiindca ieseam cu un baiat care lor nu le placea, si intr-un final eram batuta si de baiatul cela si de tata. Ideea e ca nu ma pot controla fata de tata, nu suport sa imi zica ce a cu ton ridicat.Imi e foarte greu sa imi tratez trauma.

| MistarGoGu a răspuns (pentru sonia1258):

Era plecata din casa? În afara? Sau cum? Nu puteai lua legătura cu ea? Sau tu sa mergi la Politie sa-i reclami!
Acum cati ani ai? Tot în casa cu el stai?
Cat timp tu accepți asemenea comportament ABUZIV și stai lângă abuzator șansele de tratament -uitare sunt mici! Ia hotărârea FINALA și ieși din mediul ala!

| sonia1258 explică (pentru MistarGoGu):

Adevarul e ca doar atunci in perioada aia ma batea, mama mea era in alta tara dar cand a aflat oricum nu m-a sustinut, pe ea nu a batut-o niciodata, e o istorie lunga, adevarul e ca as vrea sa-l iert si sa uit tot, dar e ft greu, e de ajuns sa zica ceva cu ton ridicat si eu reactionez, in septembrie plec de langa ei, dar vreau sa ini tratez trauma.

| MistarGoGu a răspuns (pentru sonia1258):

Păcat! Și NU! ASA ceva NU se poate ierta! Ii " validezi " comportamentul abuziv! Dacă ai posibilitatea sa muncești undeva sa ai banii tai cauta chirie în comun poate cu alta fata sau fa ceva și lasa-l balta!
Cum spuneam una este o cearta, o pedeapsa sau chiar o bataita la fund cu câteva palme *( nu curea sau nuiele ) și alta e sa umpli copilul de sânge!
Am o nepoata care pana în clasa a-6 -a mai primea de la ma-sa rar câteva pedepse sau câteva palme la fundul gol pentru mințit sau note mici! Aia era mai mult harjoneala de cât bataie! Acum are 24 de ani și se înțelege cu ma-sa de minune! Dar acele corecții AU avut o justificare și un rost nu tortura zilnica!