Pasta de dinţi
Se aplică pastă de dinţi pe zona afectată, de preferinţă la culcare, pentru a o lăsa să acţioneze mai mult timp. Pasta de dinţi ausca cosul". Nu vom risca în a recomanda o anumită marcă de pastă de dinţi, deci foloseşte ce ai la îndemână.
Masca cu terci de ovăz
Din vechime se cunosc proprietăţile calmante ale terciului de ovăz. Terciul reduce inflamaţia şi are şi proprietăţi exfoliante. Masca se aplică pentru un sfert de oră pe zona afectată de acnee.
Băi cu urzici şi rozmarin
Dacă acneea a lovit şi alte zone decât faţa, băile locale cu rozmarin şi urzici pot face minuni. Frunzele se pun în apa clocotită şi apoi se lasă să se răcească pentru a putea fi aplicate.
Suc de mentă proaspăt
Mai multe persoane au recomandat acest remediu împotriva acneei ca fiind eficient. Rămâne să-l încerci şi tu.
Rodii
Se ia coaja rodiilor şi se prăjeşte, iar o parte se pisează până devine praf. Amestecată cu suc de lămâie proaspăt, se aplică pentru câteva minute pe zona afectată. Iar restul rodiei va constitui un deşert delicios pentru tine.
Căţei de usturoi
Cel mai bun prieten al omului este căţelul … de usturoi! Remediul minune nu putea să lipsească nici din tratamentul acneei, deci freacă-ţi uşor coşurile cu usturoi şi vei simţi o ameliorare. Atenţie, dacă nu funcţionează, în plus faţa de acnee o să mai ai şi un miros, mmmmmm, apreciat doar de gurmanzi.
Pasta din miere şi scorţişoară
Aplică seara la culcare mierea amestecată cu scorţişoară. Evident, clateste de dimineaţă, cu un zâmbet de satisfacţie la vederea efectelor.
Suc de castravete
Castravetele se zice că ar conţine 99% apa. Dar şi 1% poate face diferenţa, aşa că stoarce leguma pe un disc demachiant şi aplică cu încredere. Calmează şi reduce inflamaţia.
Coaja de portocală
Amestecată cu apă, coaja de portocală îţi curăţă faţa de coşuri.
Ulei de lavandă
Se găseşte în compoziţia multor produse cosmetice. Are proprietăţi calmante şi îl poţi folosi cu succes în prevenirea şi tratarea acneei
Zineryt este unul dintre cele mai bune tratamente importiva acneei la ora actuală. Este foarte bun în lupta cu coşurile şi pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curată şi uscată de 1-2 ori pe zi. Aici poţi citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Îl găseşti la orice farmacie şi costă în jur de 30-35 RON (se eliberează fără rețetă). Pe lângă folosirea Zineryt-ului trebuie să ai şi o alimentaţie sănătoasă. Mai puţine dulciuri, grăsimi, sucuri acidulate, mai multe fructe şi legume. Poţi să mai foloseşti şi apă termală (îmi place cel mai mult cea de la Avene), o cremă hidratantă, hrănitoare de la Avene, o cremă de gălbenele pentru cicatrici rămase în urma coşurilor, plus vitaminele E, A, C şi Zn pe cale orală (şi nu numai). Şi este foarte importantă curăţarea zilnică a pielii (dimineaţa şi seara). Ai nevoie de un gel de curăţare cât mai bun. Interesează-te la farmacie, şi vei fi ajutat/ă să alegi unul potrivit tipului tău de ten.
Dar cel mai bine ar fi să consulţi un dermatolog.
Succes. Numai bine.
Cel mai bine este sa mergi la un cosmetician, iti va recomanda un tratament pentru tipul tau de ten.
Incearca sa urmezi o cura de detoxifiere.
Mergi la un consult dermatologic. Daca nu vrei asta poti sa incerci Clearasil crema.
Incearca sa bei sucuri din varza alba si nu numai.Freacate cu varza alba in zona cosurilor zilnic de 2-3 ori.Fa-ti ceaiuri de urzica foarte des si bea, fara zahar.