Ne-am obisnuit sa consideram oboseala, praful, suprasolicitarea ochilor sau fumul de tigara printre principalele motive ale aparitiei cearcanelor.
Dar de fapt cearcanele semnalizeaza dezechilibre mai grave care exista in interiorul organismului : o functionare defectuoasa a ficatului produce cearcane, dureri sau intepaturi( senzatie de nisip) in ochi, inrosirea ochilor, o sensibilitate crescuta la lumina. Consumul exagerat de dulciuri, grasimi, carne si alcool obosesc si slabesc ficatul si, implicit, ochii. De asemenea, emotiile, stresul si varsta inaintata au un efect distructiv asupra ficatului si consecutiv asupra ochilor.
Pe de alta parte, pungile inestetice aparute sub ochi sunt in legatura cu proasta functionare a rinichilor. Excesele sexuale, lipsa de odihna si somn afecteaza rinichii si duc la aparitia pungilor.
Vindecarea cearcanelor se face deci taind raul de la radacina, descoperind si tratand afectiunile ficatului si rinichilor.
La ameliorarea superficiala a cearcanelor si la imbunatatirea temporara a aspectului estetic pot contribui si metodele cosmetice.
-folosind storcatorul de fructe, faceti un suc de cartofi si castravete, in cantitati egale; aplicati-l pe ochi cu un tampon de vata.
-faceti un piure de castravete ras, lasati-l la frigider 10 minute, pana se raceste, apoi intindeti-l in jurul ochilor si lasati-l sa actioneze 10 minute.
Automasajul imprumutat din medicina chineza mai poate fi o solutie pentru problema cearcanelor.
-masarea partii inferioare a lobilor urechilor, zona unde se pun cerceii.
-masarea energica, in fiecare seara, a pielii capului, de la frunte la ceafa, timp de 3 minute; atentie, veti avea si beneficii suplimentare :pe langa disparitia cearcanelor, veti putea observa intarirea si infrumusetarea parului, precum si o imbunatatire a starii generale de sanatate.
Nu va ramane decat sa alegeti intre cele 3 metode terapeutice- medicina traditionala, cosmetica sau medicina chineza pentru a recastiga aspectul proaspat al unui chip eliberat de cearcane.
jjijnbbhfsrt întreabă:
emy_4106 întreabă: