Genele sunt de două feluri: dominante şi recesive. Presupunem că ai un tată foarte înalt şi o mamă foarte scundă. Dacă gena înălţimii mari, a tatălui, este recesivă (notăm cu h), iar gena înălţimii mici, a mamei, este dominantă (notăm cu H), tu vei fi mic. Dacă ambele gene sunt dominante sau ambele sunt recesive, nu poţi prevedea rezultatul, pentru că nu poţi şti cum se divid cromozomii. Off topic, oamenii cu mai multe gene dominante sunt genetic superiori oamenilor cu mai multe gene recesive. Studiile efectuate asupra geniilor au relevat faptul că acestea au avut gene dominante din belşug. Dacă te numeri printre aceşti oameni, copiii tăi vor semăna mai mult cu tine.
"death", dar exista vreo posibilitate de a afla daca genele anumitei persoane sunt dominante sau recisive? Si daca da, care este modalitatea pentru a face acest lucru? In laboratoare se poate afla asa ceva?
Esti naiv. Poti sa stai si in cap, genele mostenite vor fi cele mai puternice din punct de vedere ereditar. Iti dau un exemplu ca sa ma intelegi : genele brunetilor vor domina genele blonzilor. De exemplu Dolph Lundgren daca s-ar cupla cu vreo negresa, cat de mica si fara cod bancar si fara abonament la sala; copii ii vor mosteni genele acesteia.
cand semeni cu unul dintre parinti, e clar.
cand nu semeni cu niciunul dintre ei, cred ca ai mostenit genele amantei tatalui
Renatapb1 eu una sunt fata si seman foarte bine cu mama incat unele persoane ne cred surori.deci nu e o regula
Frumusetea mea. Frumusetea e relativa.
Poti sa fii tu zana din povesti si progenitura sa iti semene cu zgripturoiul din padurea de fag. Astea sunt deja snobisme. Nu ar trebui sa conteze atat frumusetea ci ce este in interior. Acolo e frumusetea adevarata; pentru ca pana la urma toti ajungem cu cearcane si doi dinti in gura. Asta ne asteapta.
Mindfulness întreabă: