Posibil sa fi fost o coincidenta si atunci le-ati simtit tu. Eu am trecut prin cutremure si pe timpul zilei.
Sa ne ia prin surprindere sa mai imputineze din noi.Pe uni se darama câte ceva fara se se poata apăra, alti mor de infarct treziți din somn cu casa care se zguduie si tot asa.
Pentru ca ziua este cald, iar noaptea frig, ceea ce inseamna ca noaptea Pamantul tremura de frig
Nu se face în niciun fel, pentru că lucrurile nu stau așa. Statistic vorbind nu a fost observată nici o corelație între frecvența cutremurelor și perioada zilei. Mecanismele cutremurelor nu au nici o legătură cu faptul că este zi sau noapte.
Daca zici si de unde ai scos statistica. discutam. Pana acum esti sigurul care a ajuns la concluzia asta.
Eu de cand ma stiu toate cutremurile din Romania au fost noaptea frate. Ce pIm mai vrei?
Si eu de cand ma stiu bere mi s-a parut mai buna ca vinul. Care-i argumentul?
Pai nu imi trebuie argument, daca tie iti place bere.
Eu am intrebat de ce aproape toate cutremurile sunt noaptea. La noi in tara de cel putin 10 ani incoace majoritatea au fost noaptea
Eu nu vreau sa demonstrez nimic ca sa imi trebuiasca argumente, am intrebat doar.
Se spune că Luna influențează mișcarea plăcilor tectonice, așa cum produce și mareele.
Numai că luna nu are nici o legătură cu faptul că este zi sau noapte. Alternanța zi-noapte este produsă de mișcarea de rotație a Pământului, nu de poziția lunii.
Există o grămadă de perioade în care luna este vizibilă în timpul zilei. Faptul că "luna" este asociată cu "noaptea" se datorează percepției oamenilor, poeziei, romantismului și altor chestii subiective, nu realității astronomice.
Corect, ai dreptate
Si eu m-am întrebat asta dar cred ca șansele sunt egale sa se întâmple și ziua, și noaptea. Ziua nu le percepem la fel pentru ca suntem in mers, in masina, la metrou, etc., iar noaptea suntem in pat.
Emilia19 întreabă: