Ingrediente mancare de cartofi:
Pentru 10 portii: 2
500 kg cartofi
200 ml ulei
200 g ceapa
150 g faina
200 g smantana
1 legatura verdeata
sare
piper
boia de ardei
dupa gust.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa, apoi se adauga boiaua de ardei si faina cernuta; se amesteca componentele.
Se completeaza vasul cu apa, cit este necesara pentru mincare, se adauga sarea si piperul, dupa gust, si se continua fierberea cca 15 minute.
Se pun cartofii, continuand fierberea inabusita inca 30 minute. Smantana se freaca si se adauga spre sfirsitul fierberii.
Cand este gata se potriveste gustul. Se poate introduce vasul la cuptor pentru gratinarea legumelor. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Ingrediente la tocanita de cartofi:
Carne de porc sau de pui
3 linguri de ulei
cartofi
ceapa
bulion de ardei
patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune uleiul intr-o cratita in care se adauga 2 - 3 cepe tocate marunt si carnea taiata dupa care se toarna bulionul de ardei si se lasa sa fiarba pana iese un sos, moment in care se adauga cartofii taiati cuburi. Acestea se acopera cu apa si se adauga patrundelul, sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pana cand apa scade (formeaza un sos) si cartoful este fiert.
Pofta buna!
Funda?
LisaJulie întreabă: