Personal nu tin cont de lucrurile astea. Mi se par lucruri pentru copii , dar literatura romaneasca nu duce lipsa de exemple. Cauta de google raspunsurile. In momentul asta nu imi trece prin minte cartea ce am vazut-o acum cativa ani la o librare, dar are de-aface cu poporul roman si perioada traditionala. Cauta ceva scris de Simion Florea Marian. Stiu sigur ca el s-a ocupat de perioada traditionala.
Inca o data, sunt sceptica cand vine vorba de blesteme nu cred ca ar trebui sa-ti bati capul prea mult si sa ignori astfel de lucruri
Numai bine
Dia
Daca iti vezi de treaba ta, nu provoci suferinta si ai o viata echilibrata, n-ai cum sa ai influente negative din exterior. Daca ai provocat dezechilibre, ai sa platesti pentru ele, intr-un fel sau altul. Problema principala e la fiecare dintre noi, nu la ceilalti, atata timp cat nu ne schimbam, nici in exterior nu se vor schimba circumstantele...
Sigur ca da, nu vrei si nemurire acum?
Esti la fel de inocent/a ca oricine asupra puterilor unei vrajitoare sau unui vrajitor care chiar are asa ceva. Deci nu toate babele pot deochia sau blestema sau etc... De deochi scapi in mai multe moduri.
Uite unul:
Cenusa la cenusa
Spirit la spirit
Ia acest spirit
Izgoneste acest rau!
Apoi iei sare, si versi putin de jur imprejurul tau.
Daca ignori nu te ajuta. Oamenii prezenti aici... nu cred in asa ceva dar nu vreau sa aud nimic de la vreunul. Daca tu crezi eu te-am indrumat!