Boala Alzheimer este o boala degenerativa ce afecteaza zone ale creierului ce controleaza memoria, inteligenta, capacitatea de judecata, limbajul si comportamentul. Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mental sau dementa la persoanele in varsta.
Boala Alzheimer este o afectiune mai grava decat pierderea moderata a memoriei ce apare la persoanele in varsta. Aceasta boala se asociaza si cu tulburari de comportament, de personalitate, pierderea abilitatii de a gandi corect si abilitatii de a efectua activitatile zilnice. Persoanele apropiate, de obicei membrii familiei observa modificarile la inceput, desi aceste modificari pot fi sesizate si de bolnavi.
@cami nu crezi ca foarte multi tineri sunt dementi fara asa aiba acesta boala? Raspunsul tau nu este demn de un Expert TPU.
Imi cer mii de scuze pentru cei carora le-am creat amintiri neplacute.
Sa nu uitam ca tineretea, nu este vesnica si bucuria mea cea mai mare este, ca multi tineri vor scapa de multe probleme in viata dar de batranete nu! Sa ma bucur? Am doar rabdare si ingaduinta.
Dar n-am spus ca tinerii nu sunt dementi. Ati intrebat cum se "traduce" in cuvinte romanesti, explicatia asta mi s-a parut pe intelesul tuturor.