Offofofoff... Asta e si problema mea. Pe mine ma zgarie pe creier cand aud "cearceaf". De mica am fost invatata cu "cearsaf ". Am discutat problema asta si la ora de romana. Profa a zis ca ambele variante sunt corecte ( inainte doar "cearsaf " era ). Si intr-o integram am gasit "cearceaf ". Daca punam "cearsaf" nu-mi mergea sa completez pe verticala.
Deci, merg amandoua.
CEARCEÁF s. n. v. cearșaf.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de valeriu, 3 Mar 2003 | Greșeală de tipar
cearceáf (cearceáfuri), s. n. – 1. Obiect de rufărie de pat. – 2. (Arg. și azi înv.) Bilet de 1000 lei. – Var. cearșaf. – Mr. circeafe. Tc. çarçaf, çarșaf (Roesler 607; Șeineanu, II, 124; Meyer 442; Lokotsch 691; Ronzevalle 73); cf. ngr. τσαρτσάφι, alb. tšartšaf, bg., sb. čaršav.
Sursa: DER | Trimisă de blaurb, 28 Jan 2007 | Greșeală de tipar
CEARȘÁF s. (rar) pânză, (Transilv. și Ban.) lepedeu, (prin Olt. și Ban.) pânzaică, (Mold., Bucov. și nordul Munt.) prostire, (Transilv.) verincă. (~ de pat.)
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar
cearceáf (cearceáfuri), s. n. – 1. Obiect de rufărie de pat. – 2. (Arg. și azi înv.) Bilet de 1000 lei. – Var. cearșaf. – Mr. circeafe. Tc. çarçaf, çarșaf (Roesler 607; Șeineanu, II, 124; Meyer 442; Lokotsch 691; Ronzevalle 73); cf. ngr. τσaρτσάφι, alb. tšartšaf, bg., sb. čaršav.
Sursa: DER | Adăugată de blaurb | Greșeală de tipar | Permalink
CEARȘÁF s. (rar) pânză, (Transilv. și Ban.) lepedeu, (prin Olt. și Ban.) pânzaică, (Mold., Bucov. și nordul Munt.) prostire, (Transilv.) verincă. (~ de pat.)
CEARCEÁF s. n. v. cearșaf.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de valeriu | Greșeală de tipar | Permalink
cearceáf (cearceáfuri), s. n. – 1. Obiect de rufărie de pat. – 2. (Arg. și azi înv.) Bilet de 1000 lei. – Var. cearșaf. – Mr. circeafe. Tc. çarçaf, çarșaf (Roesler 607; Șeineanu, II, 124; Meyer 442; Lokotsch 691; Ronzevalle 73); cf. ngr. τσaρτσάφι, alb. tšartšaf, bg., sb. čaršav.
Sursa: DER | Adăugată de blaurb | Greșeală de tipar | Permalink