N-am fost atent niciodata la cum ar trebui sa stea, in picioare/culcata n-are importanta, bun sa fie tortul
Si daca e bun tortul? Oricum e prea putin probabil sa se intample asta, sunt anti-talent la gatit, n-am rabdare si nu ma ajuta nici talentul in asa ceva, dar pot sa zic ca n-am mancat niciodata omleta mai buna decat cea facuta de mine (pun de toate de ajunge sa fie shaorma).
La restaurant nu servirea lasa de dorit de multe ori ci ofertele de acolo, te iei dupa prietenul ala bun al tau care ''stie el un restaurant bun cu mancare buna'', cand ajungi acolo si te uiti pe meniu gasesti numai mancaruri d-alea sofisticate la denumire si in realitate ele sunt orez cu carne, ciorba de burta sau mai stiu eu ce feluri de mancare din carne de rata, curcan si alte minunatii de animale de iti e si scarba sa incerci. Sunt romanul clasic, imi iau cartofi prajiti cu ceafa de porc, macar e bun la gust felul asta, am mai patit sa merg sa mananc la restaurant si nu-mi placea ce citeam pe acolo si am ajuns sa imi iau apa si sa imi fac ficatul varza cu MC, shaorma sau ce mai gaseam prin oras, ceva pe gustul meu ca na.
Omleta nu o mai mananc in farfurie, o fac si o pun in lipie, amestec branza d-aia sarata, vreo 3-4 oua, multa branza, condimente, cimbru, piper, sare, ceapa, mai adaug mozzarella d-aia feliata deja de la Lidl, mai pun branza rasa apoi, pun sos de usturoi, ketchup, o impachetez in lipie si stii cum intra? Mai ceva ca mi s-a facut pofta si acum.
Există servere de tort cu un „glisor" care nu costă lumea și poate cineva are deja unul acasă și ți-l poate împrumuta? În loc de degete, puteți utiliza și un al doilea server de tort "normal" pentru a glisa piesa în jos din prima.
https://www.gutefrage.net/frage/wie-serviert-man-tortenstuecke-richtig
Ați copt un tort elaborat sau un tort decorativ pentru o zi de naștere, o sărbătoare de familie sau doar pentru distracție. Acum trebuie doar să tăiați produsele coapte pentru a vă bucura alături de cei dragi. Din păcate, prăjiturile cu o mulțime de cremă sau prăjiturile moi, de multe ori, par doar defecte după ce au fost tăiate. Cremele frotii, bucățile sunt de diferite dimensiuni și strâmbe.
Următoarele două modalități de a tăia tortul sunt cele mai bune pentru începători. Cea mai comună este probabil varianta în care împărțiți prăjitura în două. Apoi tăiați sferturi și apoi optimi. Sau așezați cuțitul imediat, astfel încât să faceți trei bucăți din fiecare sfert și astfel să obțineți 12 bucăți.
O altă posibilitate este să începeți de la mijlocul tortului și să decupați o bucată de tort triunghiulară cu două incizii. Părți cu adevărat uniforme pot fi tăiate doar cu ambele variante, cu puțină practică și un ochi bun pentru proporții.
Sfaturi pentru tăierea tortului
Umpleți un vas înalt cu apă fierbinte, înmuiați cuțitul în el și uscați-l înainte de fiecare tăiere. Astfel curățați cuțitul, iar resturile nu se vor lipi de următoarea piesă. În plus, un cuțit fierbinte taie prăjiturile cu smântână și gelatină mai bine și mai netede.
După coacere, asigurați-vă că lăsați tortul să se răcească înainte de a-l tăia. Este încă foarte lipicios când este cald și se lipeste de cuțit. Ca urmare, părți din bucățile de tort lipsesc la final, arată mai puțin frumos și devin instabile.
Un cuțit de bucătar mare este cel mai bun pentru tăiere. Sau puteți folosi un cuțit special pentru tort. Tort cuțit Dick este un server de tort și cuțit pentru porționare prăjituri într - o singură și are o teșitură dublă. Deci are o latură netedă și o parte de tăiere. Prin urmare, este la fel de potrivit pentru tortul cu cremă cremoasă ca și pentru tortul crumble ferm.
Cu aceste cuțite puteți tăia bucăți frumoase din tort:
2004 Cuțit de bucătar Kanetsugo Myabi Issi
2004 Cuțit de bucătar Kanetsugo Myabi Issi
Gyuto / cuțitul bucătarului Lungimea lamei: 18 cm Lungimea totală: 30 cm Înălțimea lamei: 4, 3 cm Greutate: 96 grame
35, 00 €TVA inclus. Uită-te la detalii
2018 / OL Cuțitul de bucătar Maserin
2018 / OL Cuțitul de bucătar Maserin
Cuțitul bucătarului Lungimea lamei: 20 cm Lungimea totală: 30, 5 cm Înălțimea lamei: 3, 4 cm Greutate: 124 grame
42, 00 €TVA inclus. Uită-te la detalii
Trucuri neobișnuite pentru tăierea tortului
Fiecare are propriile mici trucuri pentru a tăia tortul uniform și frumos. Unii au devenit foarte creativi în acest proces sau chiar au abordat problema într-un mod științific în afara bucătăriei. Au fost create trucuri cam neobișnuite. Vă prezentăm aici cele două favorite.
Felie de tort cu ață
Un tort nu poate fi tăiat doar cu un cuțit de bucătărie. De asemenea, puteți folosi ața dentară pentru a face bucăți frumoase din tort. Așa se face:
Ia ata dentară din baie. Utilizați ață dentară nearomatizată, altfel tortul dvs. va avea gustul unui dentist după aceea. Alternativ, se poate folosi și un fir de nailon mai gros, pe care mulți oameni îl au în cutiile de cusut. Strângeți ata dentară între mâini.
Găsiți centrul tortului și filetați ața prin el de sus în jos. Tăiați podeaua cu puțin mai multă presiune și mișcări de sabie în timp ce trageți ata dentară înainte și înapoi.
Trageți din nou ata dentară și ștergeți orice resturi de tort. Acum puteți transforma tortul și îl puteți împărți în sferturi. Continuați să faceți acest lucru până când veți avea numărul de piese dorite.
Avantaj :
Spre deosebire de cuțit, ața dentară are doar o zonă mică pe care se poate lipi tortul. Acest lucru vă va oferi bucăți de tort tăiate lin.
Dezavantaj :
Prăjiturile cu fundul foarte dur ar putea fi o problemă pentru ața dentară, deoarece nu există suprafață tăiată și nu puteți exercita la fel de multă presiune cu ea ca cu un cuțit.
Tăierea tortului matematic
Tăierea plăcintelor poate fi numită de fapt un fel de știință. Sir Francis Galton a gândit la fel și a publicat un articol în revista Nature în decembrie 1906 în care explica cum să tai prăjiturile cu precizie matematică. Și așa tăiați corect un tort conform calculelor naturalistului:
Tăiați tortul în jumătate, astfel încât jumătate să fie puțin mai mare decât cealaltă.
Așezați cuțitul pe bucata mai mare paralel cu prima tăietură și tăiați o fâșie din tort.
Acum puteți împinge tortul împreună și îl puteți lăsa, dacă este necesar. Legate cu o bandă de cauciuc, bucățile de tort rămân apropiate.
Pentru următoarea piesă, împărțiți tortul și repetați procesul, astfel încât să aveți o altă bandă de tort care a fost deja tăiată în jumătate.
Puteți viziona unul sau două videoclipuri utile pe acest truc pe YouTube.
Avantaj :
Împingând bucățile de tort împreună, acestea nu se usucă. În plus, veți obține piese de aceeași dimensiune, la îndemână, care pot dispărea rapid în gură.
Dezavantaj :
Fâșiile care sunt tăiate din patiserie nu sunt nici pe departe la fel de frumoase ca tradiționalele bucăți triunghiulare de tort. În plus, prăjiturile moi și prăjiturile cu cremă nu pot fi împinse împreună atât de ușor fără a fi deteriorate. De aceea acest truc este mai mult pentru prăjituri ferme și mici.
Câh,ăștia vor sa ii învăț cum arata o bicicletă
Pai da, esti om?
Pai nu știu că se pare că am picat testul
Gustul conteaza :3
Pentru un plus de eleganta si pentru pretentiosi, in picioare!
Daca felia e subtire, si sunt multi meseni (de exemplu a felie obisnuita taita in doua ) nu prea sta in picioare.
Ce=i aici, cu triunghiuri ca la pizza, si ce nu intelegi? c picioare unde, cum se intinde cred ca depinde de ceea ce vrei sa-i arati tu celui care-l servesti, cum va fi pozitionata, e un mesaj care se transmite prin actiuni. omu' o va simti.
E nașpa sa ai neuroni pe minus, este?
E ca și cum ai întreba cum se servește "corect" femeia, întinsă sau în picioare? Dacă e bună merge oricum.
La fel și tortul.