| Henrypericolpublic a întrebat:

Cum te poti lasa de baut si de alte vicii?

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să discutăm pe rând.
Băutul regulat schimbă metabolismul și crează dependență. Astfel este recomandată clinica de dezalcoolizare.
Sunt grupuri de ajutor numite Alcoolicii Anonimi. Caută.
Iar în ambele cazuri o dorință puternică de schimbare, legată de un ideal, un scop pe care îl ai.
Iar alte vicii, depinde de vicii.

| Delilahhh a răspuns (pentru sadrian46):

"Iar alte vicii, depinde de vicii."

Nu, depinde de tine. Totul depinde de tine!

| sadrian46 a răspuns (pentru Delilahhh):

Apreciez convingerea dtale.
Eu spun așa.
Că trăim întotdeauna într-un mediu, social, cultural etc.
Depindem de acest context și orice vrem se realizează în acest context. Să spui că totul dar absolut totul în viață depinde de tine, înseamnă să acorzi eului ( acel- de tine) o valoare pe care nu o are, chiar dacă tu crezi asta.

Vorbeam de alcool si de vicii nu despre absolut totul. Clar, actiunile altor oameni asupra ta, catastrofele naturale si incalzirea globala nu mai depind doar de tine.

| Paul754880338 a răspuns:

Daca tu nu stii raspunsul asta, atunci cine sa ti-l spuna?

| qwertpro a răspuns:

Salut,e important sa intelegi de ce consumi alcool. Unele persoane consuma bauturi alcoolice din cauza problemelor personale, deoarece acestea le ofera o stare speciala in care uita de acestea si se simt mai liberi, se simt detasati de lume si se linistesc astfel.Alte persoane beau din disperare ca sa evite astfel aceste problemele din viata reala.Pentru a te lasa de baut e necesar mai mult de cat sa ai o vointa puternica, trebuie sa afli care sunt motivele pentru care bei.Incearca sa rezolvi problemele pe care le ai in viata,incearca sa meditezi asupra propriei personalitati si afla ce anume ascunde alcoolul, care parte din tine o "amorteste".E important sa intelegi ca alcoolul te scapa de probleme si de stres doar temporar si doar da o impresie ca acestea ar disparea, in realitate, cu timpul acestea se agraveaza daca nu sunt rezolvate, si risti astfel sa devii dependent de bauturi.

| Delilahhh a răspuns:

Având voință. Doar tu poți schimba asta dacă ajungi să conștientizezi că "așa nu".

| sadrian46 a răspuns (pentru Delilahhh):

Voința simplă nu ajută din păcate, ea este o rezultantă.

Ba eu chiar cred că da, e ceea ce contează cel mai mult, asta dacă vrei să fie ceva de lungă durată

un om care se lasă de băut pentru a dovedi altcuiva ca poate, fiind cicălit, etc., și nu pentru că e propria inițiativă -aia care vine din interior, cu prima supărare, dezamagire pe care o va trăi (că viața îți dă) se va refugia tot în alcool.

Nu stiu clinicile de dezalcoolizare cum functioneaza, dar cei mai multi merg acolo pentru ca asta vor altii, putini sunt aceia care ciocanesc la usa pentru ca s-au gandit sa stea o vreme pe acolo.

Întrebări similare