Moartea unei personae dragi e cel mai dificil moment din viata, insa trebuie, cu rabdare si vointa, sa-l depasesti!
Cred ca foarte util este sa te dedici activitatii tale scolare sau profesionale, sa inveti mult, sa muncesti mult, sa citesti mult, pentru a te simti util si ocupat si a-ti concentra atentia pe ce ai de facut, evitand, astfel, acea stare de blocaj, care, asa cum mentionai si tu in intrebare, "parca te tine legat".
Iti doresc putere sa depasesti aceasta grea incercare a vietii tale, pace in suflet si sanatate!
Din fericire nu am avut parte si sper sa nu am parte de asa ceva, dar asta e in functie de cum vezi tu viata, din punctul meu de vedere nu ar trebui sa fim neaparat suparati, poate mai mult fericiti, stiu ca suna ciudat, dar pana la urma cand o persoana moare inseamna ca i s-au terminat provocarile in viata, ca si-a atins scopul, deci e un motiv de fericire daca ar fi sa o luam asa, pana la urma cel mai adesea viata reprezinta o serie de incercari, iar terminarea aceastora ar trebui sa aduca fericire celor din jur, in schimb daca stai si regreti ca nu iti e alaturi acea persoana e ca si cum te-ai plange pentru binele tau, si nu pentru ea.
Mai ciudat, dar acesta e punctul meu de vedere.
Nici nu trebuie sa renunti la ganduri, sentimente, idei. Nu trebuie sa incerci sa uiti persoana draga, trebuie doar sa accepti ca a murit si sa mergi mai departe cu ea in inima.
emanuellex întreabă: