Eu cred ca tot ce ni se intampla in viata este dinainte programat. Nu degeaba se spune,, ce ti-e scris in frunte ti-e pus". In plus,, orice sut in fund e un pas inainte", deci trebuie sa invatam ceva din tot ce ni se intampla rau sau bun. Totul in viata are un scop.
Si eu cred ca ne e totul dinainte programat dar trebuie sa mai intervenim si noi uneori, sa modificam un pic "programul" vietii.Si iti voi da un exemplu.Cineva se afla intr-o masina care e implicata intr-ul accident si plonjeaza ulterior intr-un rau.Omul,inca constient, oare cum va reactiona? Va ramane in masina sa actioneze destinul pentru el sau va incerca sa se salveze? Eu cred ca a doua varianta. Evident ca din fiecare actiune placuta sau neplacuta care ni se intampla avem numai de invatat.Insa unii sunt prea prinsi de alte preocupari ca sa mai facem asta.Si trecem mereu prin viata repetand greseli, spunandu-ne noua insine ca nu se vor mai intampla pentru ca "acum stim ce avem de facut", dar de fiecare data spunem asta, la fel ca si zicala"omul din greseli invata". Mie imi place sa invat si din greselile altora, sa ascult si experienta de viata a oamenilor in care am incredere, poate ca asa, ivindu-se candva o problema, voi sti sa o rezolv cu ajutorul greselilor altora dinaintea mea.
N u cred ca o viata de om trebuie sa fie lineara, constituita numai di episoade fericite sau numai nefericite.Fiecare dintre noi a trait si va trai atat intaplari fericite cat si nefericite.Numai ca toate acestea nu se datoreaza in totalitate unei predestinari cat mai ales unor alegeri personale care ne pot conduce spre izbanda sau spre esec. Pun pe seama liberului arbitru calitatea alegerilor noastre si pe seama destinului tot ce nu tine de vointa noastra:inzestrarea fizica si psihica, locul si timpul in care ne nastem.In rest, din momentul formarii constiintei de sine, viata noastra ne apartine.
Toate lucrurile rele din viata mea au fost teste.Pe unele le-am trecut pe altele le-am picat, insa mereu am stiut care imi e locul si cu cine am de a face.Si asta e un mare avantaj uneori
Eu cred ca tot ce ti se intampla, se intampla cu un scop, poate pe moment nu reusim sa vedem care e rostul lucrurilor ni se pare nedrept dar cand nu ne vom astepta ni se va dezvalui si raspunsul.
anonim_4396 întreabă: