Aceste persoane au tulburări de personalitate, suferă de narcisism și de mania dominarii. Nu au nici educația necesara ca să poată realiza care este limita la care să se oprească ca discuția să nu devina injurioasa/ofensiva. Prin urmare nu sunt capabili sa poarte o conversație în mod plăcut și constructiv pentru ambii participanti, care de fapt asta e și scopul unei conversații, să găsești în ea puncte interesante de dezbătut de observat și analizat. Dacă ești pus la punct în mod agresiv și umiliant, logic ca îți vine sa te retragi imediat, decât sa ai de-a face cu asemenea specimene.
O zi minunată.
Cheers
Auzisem zilele astea o informație tare interesanta, pe subiect.
Cică oamenii care au fost crescuți cu laude doar când făceau chestii sau luau note bune la școală, ajung sa intre in modul de lupta când cineva se da mai deștept decât ei în încercarea de a păstra impresia că ei sunt cei mai deștepți din încăpere.
Lucru total adevărat, pentru că și eu am avut de-a face cu persoane de gen, însă am realizat că unii intenționat te provoacă doar pentru a-și hrăni orgoliul.Cel mai bine e sa le dai dreptate și să mergi înainte.
Cu asemenea oameni e ca și cum te-ai lupta cu morile de vânt.
De acord cu tine. Din fericire pentru mine, nu am întâlnit nicio persoană mândră sau narcisistă care să fie cu adevărat isteață sau ageră la minte. Ei doar învață mecanic și cred că informațiile pe care le-au asimilat sunt bătute în cuie și nu pot fi combătute. Pentru mine, asta e un avantaj, pentru că eu nu învăț doar ca să învăț, ci vreau să și înțeleg ce studiez și/sau să mă adaptez la noile informații.
Mumoasa_8985 întreabă: