anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum vi se pare ideea ca fiecare om sa fie obligat sa aibă un job obligatoriu!?
Altfel să fie bagat 2 luni la pușcărie cu executare!?

14 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Fiecare om este liber sa faca ce vrea...
La fel si ideile tale happy

| MihaiSpeedster a răspuns:

Așa era pe vremea lu’ Ceașcă. Erai "fără ocupație", obligatoriu luai serviciu de la fortele de munca, și daca refuzai făceai bulău.

| RxTx a răspuns (pentru aditimus):

Să fure să ceară ajutoare și sa bea bere la scara blocului și ziua și noaptea. Oameni buni de muncă zdraveni în putere
dacă te uiți lângă blocul meu sunt 20
La alt bloc in apropiere alți 30 de persoane
Și se umple România de forța de muncă din alte țari continente.
O să ajungem sa nu mai avem țară.

| RxTx a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Mi-aș da și viața să să implementeze din nou legea aceea!
Văd zeci de oameni buni de muncă de ani de zile care Atât ziua cât și noaptea
Stau la scara blocurilor și beau în continu.

| RxTx a răspuns (pentru aditimus):

M-am săturat de oameni care se lauda cu ce au furat ei dupa șantierele pe unde se angajează câteva zile să fie paznici până când ies lipsă... Se laudă cum au dat ei spargeri si au intrat pe geamul de la baie in firme cum au spart boxele oamenilor si cum le-a picat un dinte când au fost prinși si ca le-a făcut dosar.
Mă stresează si mie mi-au furat telefonul si mi-a cerut o suma mare ca sa mi-l înapoieze.
Alta data unul dintre ei a venit cu vijelie la mine la ușă in lipsa mea. si a spus ca i-am dat eu voie sa ia masina de spălat din casa mea iar impreună cu altii doi care erau pe acolo pe la scara au luat mașina de spălat din casa de la mine si au lasat 150 lei exact ca si cand mi-ar fi cumparat-o. Apoi după ce am spus eu că nu am dat nimănui nimic că o sa fac spume că eu nu sunt de acord mi-sa explicat că daca comentez tot cu ei o sa stau in acel bloc si că ei imi pot face rau si nu mie neaparat ci membrilor familiei mele si ca e mai bine să tac din gură.
Sau care stau să bea si ziua si noaptea. Uite acum este ora 4 dimineața si acum sau dus si ei la culcare.
Până acum la 4 au pălăvrăgit au facut gălăgie lângă bloc.
Mă. Uit la ei si unii au masini bengoase nu toti sunt cu dinții lipsă în gură.

Când am spus celor mai de încredere ca mi-a dispărut telefonul.
Sau ca am primit pe unul in casă la mine sa ii fac niste cv-uri sa ii pun pe BestJobs si nu a fost bine.
Toti mi-au spus că nu exista nici unul dintre ei care sa nu fi fost jepcăelă ars cu ceva
Si ca eu eram chiar ultimul dintre ei căruia nu i-se întâmplase dispariții din astea misterioase din buzunare.
Asa ca mi-o merit și să o iau ca pe învățare de minte ca pe vaccin să fiu mai atent unde stau si cu cine de vorba să fie camere si sa nu ii mai salut pe multi dintre ei ci să ii ocolesc pe trotuarul celălalt.
Mi-sa explicat că "te perie" adică că există unii experți i-a periat pe fiecare dintre ei de câte ceva.

Au mai fost si alti fraieri care sau fript la fel ca mine.
De exemplu un șofer de tir care mai avea si el bani de reinvestit mai aducea ceva guma blugi chesrii măști de prin Turcia a facut aceeași greșeală si i-a fost milă si la primit pe unul la masă la el in casa si din acel moment nu a mai avut nici un rost să se mai ducă în Turcia ca a dat faliment instantaneu.

Din acest motiv spun eu ca ar fi bine ca sa ii mai întrebe cineva de job

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru RxTx):

Și pe vremea aia se fura de la locul de muncă. Muream de ciudă pe prietenii mei care aveau părinți cu servicii de la care se putea furgăsi, iar ai mei nu aveau ce. Unu cu tată strungar avea brelocuri mișto făcute la strung. Altul cu tată șofer își făcuse aerotermă din ventilatorul de la autobuzu’ lu ta’su. Colegu de bancă cu mamă la fabrica de încălțăminte avea mereu adidași mișto și teneși Drăgășani. Pînă și ăla cu tată milițian mai avea ciungă confiscată de la țigăncile care vindeau la colț de stradă. Eu cu mamă profesoară ce aveam furat? Ce putea mama să aducă? Cretă? Tata la fel, șoarece de birou, îmi aducea cel mult creioane. Și alea românești, simple, fără gumă la capăt, ca alea chinezești. Atunci statul crea locuri de muncă forțat, fie ca erau necesare, fie că nu. Produceau fără folos.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Idee comunistă. Dacă nu aveai loc de muncă se considera trai parazitar și te trimitea la canal.

| RxTx a răspuns (pentru sadrian46):

In lipsa acestei legi văd că se umple țara de invadatori de pe alte continente

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru RxTx):

Nu sunt invadatori. Mor de foame la ei acasă. Și noi invadăm Europa cu 5 milioane de persoane. Cei ce vin aici cu permis de muncă nu se stabilesc aici. Cetățenia nu se obține simplu.

| Hammurabi a răspuns (pentru RxTx):

Adică vrei să se elimine și inițiativa privată și toată lumea să fie angajată undeva? Cam asta ar însemna să aibă un job obligatoriu.
Sunt foarte mulți care obțin venituri LEGAL fără să aibă un loc de muncă/să fie angajați. (de exemplu venituri din dividende, inclusiv eu) Sau venituri din chirii.
Sau, de exemplu, am un prieten care nu are un job. Își obține veniturile (destul de consistente) din tranzacții bursiere. Legal, impozabil.
Ar trebui să bagi cam mulți la pușcărie dintre cei care obțin venituri legal, dar fără să aibă un job. laughing
Sau exprimarea ta n-a fost prea fericită.

| RxTx a răspuns (pentru Hammurabi):

Dacă dovedești că plătești taxe si impozite la drepturi de autor chirii sau alte acțiuni dividente si astea iti acopera traiul decent arunci vei fi lăsat in pace.
Dar după ce o să se intrebe oare de unde ai avut tu bani sa cumperi 7 apartamente si e vile si tot ceea ce nu poti dovedi cu bonuri facturi contracte de muncă
Să fie confiscat naționalizat pe motiv câ nu poti demonstra că le-ai dobândit prin muncă cinstită.
Si să fie împărțite celor ce au făcut o școală o facutate două trei au muncit dar in urma muncii lor nu au avut cum sa se realizeze. Pt că alții sau inporpietarit prin moșteniri fictive si alte matrapazlâcuri

| Hammurabi a răspuns (pentru RxTx):

Proprietățile se mai și moștenesc.
Ce e rău în asta?
Lui Dragnea n-o să-i prea placă legea asta. Că n-o să poată justifica averea pe care a făcut-o doar cu salariu, indemnizațiile și moștenirile. laughing

| ShaOfHatred a răspuns:

Miroase a comunism laughing
Într-un stat educat, oamenii își caută joburi din proprie inițiativă, nu de frica pușcăriei

| CostinAlamariu a răspuns:

O idee extrem de proastă și imatură