Corect! Nesimtiriea este a tuturor si toti au primit nota meritata. Un idiot care n-a produs nimic la viata lui rupe o carte produsa de niste oameni care muncesc ca sa-i asigure lui burta mare. Alti idioti il acopera pe faptas. Maine-poimaine o sa-l acopere cand fura si peste ani cand face crime. Cand o sa va dea in cap o sa va convina?
Fiecare profesor are propriile conceptii, propriile idei, propriul mod de a se comporta cu elevii si, as putea spune, propriile fixatii. Probabil profesoara voastra a interpretat prezenta acelei coperti in cosul de gunoi ca pe o jignire la adresa ei de a fost nevoita sa ia asa masuri radicale. Nu este normal ca a pus 2 tuturor elevilor, insa nici nu prea aveti ce sa faceti. Chiar daca nu mai are autoritate ca inainte de '89 (acest lucru e, insa, benefic), tot profesorul ramane suveran. Am invatat asta in anii de scoala pe care i-am parcurs. Orice masura incercati voi sau parintii vostri sa luati, nu cred ca veti rezolva prea multe.
Uite inca o dovada ca foarte multi nu au ce cauta in invatamant.
Ca profesor intreg la minte, nu-ti versi frustrarile in clasa.
Masura radicala pe care a luat-o individa nu denota decat frustrari cu carul si o totala lipsa de tact pedagogic.
Dar, venind aceasta intrebare din partea ta, nici nu ma mira.
Nu e tocmai normal dar nici ceva foarte anormal.
Atat timp cat acele manuale apartin statutului, e normal ca profesoara sa aiba o atitudine de acest gen, totusi sunt foarte multe posibilitati ca acel manual sa mai fie folosit o perioada buna, si de alte generatii.
Iar atat timp cat nimeni nu si-a recunoscut vina i-a sanctionat pe toti, considerandui oarecum complici, pana la urma aceea coperta sigur nu a ajuns ea singura la cos, tot cineva a aruncat-o deci acel elev era vinovat, dar daca el nu a recunoscut, sufera toata clasa, cam asa e intr-o colectivitate, greseste unul si nu-si asuma greseala, platesc toti, cineva trebuie sa suporte prejudiciul/consecintele.
O dobitoaca frustrata si " nefugarita " de sot sau prieten! Obiceiul profesorului " imparat la clasa lui " provine din national - comunism, cand masele de elevi viitori cetateni trebuiau educate in spiritul supunerii fata de AUTORITATE. Am scris cu litere mari ca sa subliniez ca e un termen generic, mai simplu spus elevii erau fortati sa se supuna azi profesorului iar maine se plecau sigur in fata Statului si tovarasului Secretar General, asta orbeste si cu inima tremurand. Ca sa inchei, lepra aia comunista ar trebui reclamata, organizati-va si discutati toti din clasa cu parintii sa faca plangeri la Inspectoratul Scolar Judetean.
Să zicem că nu luăm în considerare lipsa de respect pentru profesoară sau pentru a celorlalți elevi pentru colegul căruia îi aparținea coperta... dar pentru carte? Chiar și de carte să vă bateți joc oameni buni?
Eu vă dădeam 1, nu 2.
Cipi1212 întreabă: