| Thecurious a întrebat:

Cunoasteti studenti romani, care au migrat pentru continuarea studiilor in strainatate si muncesc, actualmente, acolo?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu cunsoc studenti straini (copii de romani plecati de 20-30 de ani din tara), care au re-venit in tara, sa studieze la facultati din Romania.
Din cate stiu eu, studentii nu pot "migra", doar merg la studii si se intorc, neputand ramane intr-o tara occidentala fara viza.
Nu ma refer la cei din UE, unde mamica si taticul le platesc facultatile.
Daca au emigrat cu familia, atunci este alta situatia, ca au primit cetatenia tarii respective si dupa studii, au dreptul la munca legala acolo. Eu, familia mea si copii mei suntem in situatia asta, cu dubla cetatenie si cu drept legal la facultati aici si evident, la servicii legale aici.

| sadrian46 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ești în urmă cu din câte nu știi tu. Eu pe câți am ajutat să plece, și nu puțini, imediat cum au terminat studiile, pe 3 continente, cum le-au terminat, au primit drept de reședință, cetățenie, au ajuns să lucreze în instituții de top, din diferite domenii, și s-au întors aici doar în vizită la familii, au mirosit în jur, au zis, pute a comunism, nu mai vrem acasă. Unii și-au păstrat cetățenia, o au dublă, alții adio și n-am cuvinte.

| Violleta2022 a răspuns (pentru sadrian46):

Orice este posibil zilele astea.

Acum douazeci si ceva de ani cand am emigrat noi, nu ne-a ajutat nimeni, noi am preferat calea legala, direct prin Ambasada.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, mai mulți. Eu i-am ajutat să plece.

| Thecurious explică (pentru sadrian46):

Foarte bine. Profesori din astia sa tot ai.
Un profesor de la stiinte politice spunea ca, Romania va deveni o tara senatoriu, daca romanii continua sa emigreze.
Oricum ar fi, merita sa experimentezi sa studiezi si sa muncesti in strainatate.

| Osneros a răspuns:

Da, o gramada.