Ca apoi să aibă coșmaruri în continuare aflând rezultatul și printr-o eroare de tipul „mi-a picat un meteorit în cap" nu va lua examenul și vor urma alte probleme... Autorul întrebării îți mulțumește!
Sa stiti, dar si in locul cuiva care are nevoie, asa-i?
Bacu e un examen fara rost, examenu de maturitate e cand incepi sa traiesti singur sa-ti creezi un viitor pe cont propriu sau cu o femeie daca vei avea parte de ea. La noi nu te ajuta cu nimic bacu doar prin strainatate e de utilitate cand scapam de criza economica.
Pentru tot mai multi a devenit fara rost. Eu prefer sa se scoata si sa se lase doar la fiecare facultate libertatea de a organiza propriul concurs de admitere. No more half measures! Din pacate e mentinut pentru ca sunt inca destule facultati care te admit dupa mediile din liceu si de la bac, o porcarie dupa mine. Sau nici nu poti ajunge sa dai admiterea la facultate pana nu treci de Bac. Si la ce rost? Ca pica unii proba de romana sau mate, desi nu-s pe filiera teoretica...e adevarat ca sunt si elevi care nu se omoara cu invatatul, dar nici n-au pentru ce sa invete...insa nu inteleg de ce naiba am eu cosmaruri. Mai ales ca acum destui ani nici nu ma stresam asa, iar acum tot retraiesc vieti paralele in liceu, in preajma examenului promovat in mass-media/societate ca fiind unul de maturitate. bleah!
Si eu am visat ca modificasera ceva in programa si ne-au chemat pe toti sa dam bacul din nou.
Asta ar trebui discutata cu un psiholog, amice sau o persoana mai inteleapta.
Spui asta pentru ca te depaseste pe tine subiectul si mai si cam exagerezi. Eu n-am spus ca as avea o problema de natura psihologica. E drept ca nici kinderii nu prea isi pot da cu parerea aici.
Imi pare rau daca te-am suparat dar intrebarea ta nu stiu daca va primi un raspuns pe masura cat sa te ajute pe tine.
Dar nici nu solicit ajutor, măi! Solicit doar o discuție mai amplă pe o temă socială.
Degeaba dai examenul ăla dacă nu reușești să te descurci în viață.
Copiii ăia cred că nu vor să se descurce în nimic sau nu le pasă. Da, într-adevăr e ușor dacă înveți.
Dacă e relevantă părerea mea, aș propune și o probă pentru meseria ce vor să o urmeze. Una practică în care să se folosească de teorie și alta spontană, prin surprindere.
Asta a fost offtopic. Continuând:
E posibil ca inconștientul tău să domine fără să înțelegi, de-aia se numește inconștient.
Apoi, firea ta. Știindu-te din culise mai preocupat, la fel ca mine, de imperfecțiunile societății, având personalitatea nemulată pe „normalul social" ți-ai canalizat gândurile pe asta și ai coșmaruri. Și eu am gânduri de genul (pe care nu le dezvălui, nu am de ce) deși nu am de a face cu acele evenimente, cu acele probleme și cu acele obiceiuri. Și eu mai am visuri. Nu coșmaruri, dar se întâmplă și nu cred că e ceva neobișnuit. Mi se fixează și nu ies din cap.
Nu, mai bine se scoate de tot. Chiar nu mai are vreun rost in afara de a atesta cunostinte teoretice si cultura generala neproductiva. Sa existe probe de admitere organizate de toate facultatile!
Deci si aseara am visat iar!
Si cine ar mai invata in liceu daca ar stii ca nu mai are bac de dat?
Care parte din admitere la facultate n-ai inteles-o? Fiecare ar invata pentru ce-i trebuie la facultate. Acum ce faci tu cu romana la Politehnica?
Pai or sa intre cu spaga sau o sa fie usoara admiterea, doar ai vazut ca i-au lasat sa intre si fara diploma de bac numai ca sa nu ramana fara studenti.
Daca o sa fie mai usoara admiterea, nu-i nimic, caci va fi mai grea absolvirea. Nu-i bai. Cel putin in universitatile mai serioase.
Insa Bacul e irelevant si inutil. Nu ii ajuta decat pe cei care vor urma tot profilul Uman(sau ceva conex) mai departe. Cei care merg pe ceva mai tehnic n-au ce face cu Bacul la romana. Stres inutil.
Ai dreptate, nici eu n-am inteles de ce trebuia sa dau bacul la romana(am fost mateinfo), plus ca asta era materia care o uram cel mai mult.
Dar de examenul la romana de la capacitate ce zici? il mai dai si din bazaconiile alea cu adjectiv pronominal de n tipuri, propozitia subiectiva/predicativa la care nici profesorii nu se intelegeau intre ei, etc. Chestiile astea nici nu le mai faci in liceu si banuiesc ca nici mai departe.
Ah, da, chiar si in scoala generala sunt destule inutilitati, pe deasupra si interpretabile la examenele nationale. Gramatica din clasa a VIII-a e prea multa. Multa pentru ca nici nu foloseste mai departe. E bine macar ca toata lumea sa mai invete gramatica si ortografie in scoala generala pentru ca literatura a fost mereu patetica.
Gramatica e buna de invatat la vremea ei si sa ramai cu majoritatea notiunilor elementare pentru ca te ajuta in viata de zi cu zi sau la invatarea unei noi limbi straine. Dar cam atat. De aici pana la a considera romana ca proba obligatorie de Bac la orice specializare/profil liceal e distanta lunga, dar nu-i de mirare, pana la urma, 90% dintre cei de la ministerului Educatiei sunt tot niste umanisti.
Eu am inteles sa dai examen la romana la sfarsit de scoala generala, de-aia e generala, dar in liceu cu specializare deja e absurd. Daca pui o asemenea intrebare pe TPU, in care sa pui in discutie problema probei de romana la Bac, vor veni destui trogloditi care sa spuna ca vom ajunge o tara de analfabeti daca nu vom da Bacul la romana, de parca ar avea vreo logica la ce romana se face in liceu si la ce foloseste mai departe, iar in scoala generala nu s-ar fi invatat romana de baza. Ca or fi trecut unii clasa miraculos e alta poveste, iar nu din cauza lor trebuie sa se streseze o tara intreaga.
Asadar, crede-ma ca problema Bacului nu e doar in sistem, e si-n randul elevilor si profesorilor cu mentalitati romanesti si ridicole.
Ai vazut cum sunt scolile in alte tari?
Eu am vazut la o scoala(considerata buna) in belgia in clasa 9 ei faceau chestii care noi le facem in clasa 6a, si pierdeau toata ora cu 2-3 exercitii "simple". Asta la matematica.
Da, dar asa cum am zis, pe ce ca avem un sistem infect, acesta mai are si fani, destui si inconstienti!
Chiar in noaptea asta am visat din nou!
Ma asculta la tabla la mate, dar culmea ca stiam, insa profa tot facea comentarii rautacioase si diverse acuzatii false reproduse parca din cele mai mari temeri ale oricui, insa am picat Bac-ul la o materie de genul: filozofie/psihologie/logica/economie. Ciudat! Am acest cosmar constant in diverse forme!
Pai ai acest cosmar pentru ca te uiti in fiecare an sa vezi variantele asta amplifica semnu tau de intrebare, de cenu ia lumea bacu, raspunsu e simplu profii nu mai sunt motivati sa ii invete pe elevi, iar clasa a 12 pentru mine a fost cea mai lejer din toti anii de liceu
Wow...tu nu esti broscuta aia din Futurama la TV?
Mai,treaba asta e psihica. poate te-ai gandit prea mult la BAC in ultimul timp..sau ai un 'blocaj' cauzat de, cum ai zis si tu, sursele mass-media. Poate e un semn, incearca sa ajuti pe cineva sa invete pentru BAC, vad ca esti destul de inteligent si subiectele nu sunt extrem de diferite fata de anii trecuti. Iar toata treaba cu presupusul examen de maturitate..asta e o tampenie..sunt unii de trec BAC-ul si sunt mai tufa decat erau, asa ca maturitatea se obtine prin probleme si piedici puse, ca sa inveti sa treci peste ele si sa te descurci singur in viata.
Cred ca i se spune examen de maturitate, pentru ca se da pe la varsta de 18 ani, in perioada majoratului pentru foarte multi elevi. Si e ca o proba a vietii de tanar adult, ceva de genul, ori semnifica un grad de responsabilitate necesar mai departe. Adica face o distinctie intre persoane mai lenese si mai harnice...cam asa ceva.
Apropo, chiar ajut deja pe cineva la info ocazional.
anonim_4396 întreabă:
Alina15678993428 întreabă:
Eunuarenume întreabă: