anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ați avea depresie grava, ați recunoaște public acest lucru? Sau anxietate?

De ce da?
De ce nu?

Va rog, fără jigniri.

Asta în condiția în care urmezi tratament! (și te simți rău)

Motivele sunt multe, uneke dintre ele este lipsa părinților.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cel mai important: schimbarea mediului (colectivului) pe unul vesel, care doreste sa te sprijine.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depresia si anxietatea se rezolva doar cu ajutorul mediului schimbat, vesel, care te ajuta.
Pentru asta trebuie sa spui persoanelor de incredere care sunt problemele tale, sa te poate sprijini.

| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Ai perfecta dreptate dar romanii și Țiganii nu prea sunt oameni, când te cerți cu ei, tocmai cu armele astea te ataca, bârfesc la toată lumea, nu sunt toți asa, dar o mare parte da. Pe tine te știu de mult ca user, tu ești diferit; civilizat, educat, dar romanii nu mai sunt nobili cum erau pe vremea lui Mihai Eminescu, civilizați, rromii nici atât! E foarte greu sa găsești o persoana de nedsjde în ziua de azi dacă nu ai din copilărie. Ești stigmatizat, marginalizat dacă lumea știe ca au probleme mintale, afecțiunile psihice sunt văzute ca o rușine pentru societate. Și sa fim realiști, noi nu suntem civilizați cum am fost, ne-am pierdut valorile, educația, mobilitatea.
Dar ai perfecta dreptate, pastilele nu ajuta, tratează doar efectul.

| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Cel mai important: schimbarea mediului (colectivului) pe unul vesel, care doreste sa te sprijine.

| Wr3nch a răspuns:

Daca as fi intrebat da. Altfel nu

| anonim_4396 explică (pentru Wr3nch):

Mersi de răspuns.

| Frank51 a răspuns:

Depresia gravă include negarea problemelor personale, deci automat persoana care are depresie nu recunoaște, sau nici măcar nu știe că are, ci este într-o stare latentă.

| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Eu am de foarte mulți ani, și i-am spus și unui tovarăș acest lucru, poate nu am facut bine, dar asa am simțit măcar lui sa ii spun. Sunt persoane care sunt diagnosticate de psihiatru acreditat și știu ca au, dar nu admit pentru a nu fi stigmstizati, și sunt unii care nu știu ca o au, nu toate depresiile se manifesta la fel, unele te distruge psihic, a mea e pepsi pe lângă disforea cronica sau depresia psihotica.

| RobertMoon a răspuns:

As recunoaste doar daca asta m-ar elibera psihic, adica doar daca simt nevoia sa spun cuiva, daca nu simt nevoia nu pentru ca multor persoane nu le pasa daca ai depresie sau nu. Depinde si cui spui... daca spui asta unui prieten vechi si de incredere este ok pentru ca te poate ajuta cu sfaturi etc, iar chestia asta te-ar putea face sa te simti mai bine.

| anonim_4396 explică (pentru RobertMoon):

Ai dreptate, mersi pentru răspuns.