| AmFostOdataEuOBaba a întrebat:

Dacă ai/ați fi ales/aleasă ca președinte ce te-ai/v-ați face cu țara asta?

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

A mai fost intrebarea asta pe aici. Nimic bun nu iese din raspunsuri, vezi care mai de care numai cu aberatii. Daca as fi ales ca presedinte as face o p*&a, pentru ca presedintele nu poate face absolut nimic. Ca asa fiecare viseaza o varianta proprie a nopii cutitelor lungi, asta e partea a doua. Uite, material interesant de citit: https://ro.wikipedia.org/wiki/Noaptea_cu%C8%9Bitelor_lungi
@Amneiss: Gindeste-te la gramatica limbii romane inainte de orice altceva. Si casca un pic ochii in jur. Puscariasii sunt scosi la munca, sa stii. Si cum ziceam... nu ai atributii care sa aiba de-a face cu executivul. Presedintele nu "investeste" in nimic.
@Strongheart: Inima puternica, minte slaba... ai auzit de comunism doar prin filme sau de la niste bunici frustrati, nu? Era egalitate in comunism cum sunt eu popa.

55 răspunsuri:
| PrintesaGumitaa a răspuns:

As adopta legea moarte pentru moarte in primul rand.
Puscariasii nu ar mai sta la puscarie asteptand sa vina ziua eliberarii, ar muncii ca pe vremea lui Ceausescu pe campuri.
As investi in spitale si nu in biserici. Am una in fata blocului si ma enerveaza enorm.
M-am mai gandit la cateva chestii dar nu imi mai amintesc acum laughing

| aXy99 a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

Ce tare esti tu. Pacat ca nu cunosti atributiile presedintelui. Te crezi monarh absolut? laughing

| PrintesaGumitaa a răspuns (pentru aXy99):

Si ce ai fi vrut sa zic? Ca de fapt voi sta in birou si voi astepta ca premierul si parlamentul sa propuna legi absurde ca pana acum iar eu ca presedinte doar sa le dau aprobare? Aa si sa mai apar din cand in cand pe la tv sa dau declaratii.
Ideea e sa facem o schimbare.

| aXy99 a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

N-ai cum sa faci nicio schimbare in felul asta, in secunda doi ai fi demisa.

| laSoledad a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

Guvernul se ocupa de gestionarea banilor publici (bugetul general consolidat) si de investitii.
"As adopta legea moarte pentru moarte in primul rand." - Presedintele poate doar promulga legi. Parlamentul adoptă și respinge legi, pe care le înmânează președintelui statului pentru promulgare. Acesta le poate aproba (promulga) sau le trimite înapoi la Parlament pentru modificări. Daca parlamentul ales de popor nu adopta legea cu pedeapsa la moarte, presedintele n-are ce promulga.

Pai, alea sunt atributiile presedintelui. Nu se pot schimba, fiindca sunt trecute in constitutie. Guvernul si Parlamentul sunt mai puternice in Romania, nu presedintele.

| laSoledad a răspuns:

Era mai bine sa-i intrebi ce-ar fi facut daca ar fi avut majoritate parlamentara, daca erau in partidul de guvernamant, premieri ai Romaniei etc. Aia au puterea.

| laSoledad a răspuns:

Pentru ca Presedintele nu poate sa-si puna in aplicare orice idee de schimbare, el nu da legi, nu face schimbari. El este un mediator intre puteri si un reprezentant al tarii pe plan extern. Este neconstitutional sa faca ce ai scris mai sus. Nu poate asa ceva, nu e in atributiile lui. Premierul si ministrii au mai multa putere.

| StrongHeart a răspuns:

As readuce comunismul.Toata lumea sa fie egala!

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nimic. Presedintele n-are atributio de dictator.

| PrintesaGumitaa a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ce greseala gramaticala am facut?

| AmFostOdataEuOBaba explică:

Reformulez: Ce ai modifica la România dacă ai putea?

| minrest a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

OK, vom avea pedeapsa cu moartea, pe care EU a declarat ca nu o va accepta niciodata intr-un stat membru, deci vom fi dati afara din EU in procedura de urgenta, ceea ce va duce in prima faza la caderea economiei. Ce alte catastrofe mai planuiesti?

| minrest a răspuns (pentru StrongHeart):

Dar nu eram egali de loc, in comunism. Crezi ca eu eram egal cu Nicolae Ceausescu? Oricine avea un rang putea sa iti faca orice voia, de la o functie in sus putea sa te si omoare; asta e ideea ta despre egalitate? Oricine lucra in aprovizionarea cu ceva ce nu se gasea; alimente, materiale textile si de constructii, umplere butelii, avea milioane; asta e egalitate pentru tine?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

"ar muncii"

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Asa mai vii de acasa! As elimina banii fizici si as obliga ca toate tranzactiile sa treaca prin banci. Asta mi-ar permite sa reduc taxele la jumatate dar sa cresc in acelasi timp incasarile la buget MASIV. Coruptia ar fi practic imposibila. As informatiza administratia si as da afara 90% dintre frecatorii de menta. As acoperi 250% din suprafata tarii cu camere video (nu e greseala, as acoperi orice zona cu 2.5 camere ca sa scada sansele sa fie toate stricate simultan) si as aplica amenzile automat. Politia rutiera nu ar mai da amenzi pentru viteza neacordare de prioritate si alte prostii, ar face doar constatari de accidente si altele de genul. Amenzile se vor percepe automat din salariu/economii. Stii ce populatie cuminte si ce tara curata am avea dupa 3 luni? Ah, da, si partidele politice/cultele religioase nu ar mai vedea nici un cent de la buget. Vrei partid sau biserica? Finanteaza-ti-o, tovarase! P.S. Pentru eventualele infractiuni cu violenta as da puteri sporite fortelor de ordine. Esti somat de trei ori, continui sa ameninti cu agresiunea politistul/jandarmul? Un glonte in capatzina, ala primeste spor 25% la salariu pe luna respectiva pentru stres, familia ta iti plateste inmormintarea, sporul politistului, materialele folosite in incidentul respectiv - gloante, samd. Desigur ca TOTI politistii vor purta body cams. Astfel, se elimina posibilitatea abuzurilor si se pot observa mult mai repede care merita promovati si care eliminati.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru minrest):

Nu exagera cu "oricine lucra. avea" pentru ca si atunci existau oameni cinstiti. Sau pur si simplu carora le era frica de lege.winking

| RAY a răspuns (pentru minrest):

Cand esti colonie ti frica de UE

| RAY a răspuns:

Romania este o colonie care nu are economie, daca nu ai bani ce sa faci

| TheGentleman a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

Te-ai gândit că așa scapă ușor și fără dureri, în timp ce victimele mor în chinuri groaznice?

| christine99 a răspuns:

Pai presedintele n-are putere executiva duh deci nu as putea sa fac prea multe

Răspuns utilizator avertizat
| Sofer a răspuns:

As indrepta lucrurile cat de cat daca se mai poate face ceva laughing

| laSoledad a răspuns:

In comunism nu era egalitate, nici macar intre oamenii cu aceleasi posturi.

In comunism s-a dezvoltat coruptia in Romania.

| brokxy a răspuns:

As aduce inapoi comunismul da, da e posibil daca stii cum
Posibil sa ma aresteze dar aia e partea a doua rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

| PrintesaGumitaa a răspuns (pentru TheGentleman):

Bine atunci sa fie si ei chinuiti. Sa fie asa cum ar vrea poporul.

| laSoledad a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ai rationamente bune, insa unul nu se duce destul de departe. Ăsta: "si as obliga ca toate tranzactiile sa treaca prin banci."
- Sa treaca toate tranzactiile prin bancile strainilor de pe teritoriul Romaniei? laughing

- Sau sa treaca toate tranzactiile printr-o banca romaneasca usor controlata de stat? Fiindca, asta ar fi un semn de distorsionare a bunei concurente de pe piata... (mai ales conform reglementarilor UE)

- Sau sa treaca toate tranzactiile prin conturile statului direct? Asta ar fi chiar o interventie majora a statului laughing

Ce solutie propui?!

| PrintesaGumitaa a răspuns (pentru minrest):

????

| laSoledad a răspuns:

Voi astia care raspundeti acum ce ati schimba in Romania dintr-o pozitie de putere, ia uitati-va peste intrebarea mea. Apoi sa va ganditi daca aveti intr-adevar solutii pentru ce-am intrebat eu acolo. :))

Desi cred ca veti omite sa raspundeti la astfel de seriozități. :))

https://www.tpu.ro/......icieni-nu/

Sigur ii chinuiesc aia in inchisoare.winking